Idei care te vor face să iubești andivele

 

Andivele sunt amare și pline de apă.

idei care te vor face sa iubesti andivele

 Ce părere ai despre ele? Oare este chiar așa? Trebuie să știi un lucru – dacă știi cum să le prepari, andivele pot transforma în ceva savuros, care se topește în gură și care îți delectează papilele gustative. Andivele mai pot fi și crocante sau delicios de caramelizate… nu ne crezi? Încearcă ideile noastre și cu siguranță că le vei iubi de acum înainte.

 

De ce să consumi andivele în primul rând?

 Andivele au un aport mineral foarte diversificat. Sunt foarte bogate din punct de vedere nutrițional în oligoelemente și în minerale. Pentru 100 de grame vin cu un aport între 5 și 10 mg și acoperă un procent de 10% din nevoile zilnice.

 

Andivele sunt o sursă se seleniu

 Andivele sunt și o sursă se seleniu. Seleniu este un oligoelement care protejează celulele de îmbătrânire și limitează și apariția anumitor tipuri de cancer.

 

Andivele sunt și excelente pentru digestie.

 Consumate fierte sau crude, andivele au un nivel de fibre care pot fi bine tolerate, chiar și de către cei care au un sistem digestiv mai delicat.

 

Andivele sunt bogate în potasiu

 Sunt și bogate în potasiu dar și conținutul lor de 94% de apă favorizează o excelentă epurare renală.

 

Cum poți descoperi și cum poți aprecia andivele.

 Te poți gândi să le prepari sub forma unor tarte, salate și supe creme. Andiva se poate mânca deci crudă, fiartă, întreagă, în piure, la cuptor, în rulouri, etc.

 Să nu mai vorbim despre frunzele sale crocante care se pot servi la aperitiv cu brânză proaspătă și cu ierburi fine sau pe un platou alături de maioneză. Andivele sunt cele mai gustoase și alături de cubulețe de mere și de gustul caramelizat al nucilor într-o salată de toamnă bogată în savori.

 Andivele pot fi paradoxal și fondante sub un simplu gratin sau combinate cu un simplu aluat de foietaj. Dar copiii vor adora cu siguranță și gustul caramelizat al acestora, ascunse, într-o tartă cu brânză de capră sau chiar în mijlocul unei supe reci.

 

Alte idei cu andive:

 - o tartă tatin cu andive și cu brânză de capră.

 - andive cu jambon.

 - o salată cu andive cu roquefort și cu nuci.

 - andive cu sirop de arțar.

 Nu uita că andivele sunt niște legume multifuncționale. Le poți prepara cu toate cruditățile, cu jambonul, cu brânza dar și cu fructele pentru un gust dulce și sărat. Condimentele precum muscada sunt și ele ideale.