Micronutriția te ajută să îți reechilibrezi alimentația

 

Retenție de apă – micronutriția te ajută să îți reechilibrezi alimentația

micronutritia te ajuta sa iti reechilibrezi alimentatia

 Mănânci prea multe feluri de mâncare semi-preparate, de tip fast food, care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea ta? Mai și bei foarte multe băuturi carbogazoase și ai abuzat de un regim hiperproteic? Asta înseamnă și că ai rupt echilibrul acido-bazic și că din păcate corpul tău este dispus la retenția de apă. Dar cu cele mai bune obiceiuri alimentare îți poți reechilibra organismul.

 

Nu mănânci deloc echilibrat?

 Dacă te confrunți cumva cu aceste simptome, acest lucru înseamnă că suferi din cauza retenției de apă.

 - o oboseală recurentă.

 - dimineața degetele îți sunt umflate și nu îți poți da jos inelele.

 - ai crampe și dureri ale mușchilor și ale tendoanelor.
 - te rănești atunci când faci sport.

 Te recunoști în aceste simptome? Sfaturile care urmează îți sunt destinate în acest caz. Te vor ajuta și să pierzi până la 3kilograme într-o lună, cu o singură condiție- să nu faci excese în timpul week-end-ului.

 

Ce alimente trebuie să alegi pentru cea mai echilibrată farfurie?

 Alimentele acidifiante – proteine, cereale rafinate, zaharuri, sunt cele care generează toxine în organism de care organismul trebuie să se debaraseze cu ajutorul mineralelor. și dacă acestea din urmă sunt mult prea solicitate corpul tău va stoca deșeurile acestor alimente și acest lucru îl obosește foarte mult.

 

Optează pentru fructele și legumele alcaline.

 Trebuie deci ca alimentele alcaline să fie prioritare. Pe lângă fructe și legume mai trebuie să consumi și gălbenușuri, uleiuri presate la rece, ierburi aromatice… Acestea sunt bogate în minerale și îți reechlibrează organismul și te ajută și să pierzi din kilogramele în plus.

 Poți mânca și fructe uscate, fructe proaspete, legume, tofu, care este singura proteină alcalinizantă, cartofi dar și fasole uscată. Legumele cele mai alcalinizante sunt spanacul, vinetele, castraveții, ardeiul roșu, ridichea, avocado și lăptuca. Și dacă vorbim despre fructe trebuie să consumi piersică, afine, smochine, mere și pere.

 

Trebuie să privilegiezi și apa bogată în bicarbonat.

 Apele bogate în bicarbonat vor compensa dezechilibrul acido-sodic.

 

Trebuie de asemenea să privilegiezi și raportul acid-bază.

 Cerealele sunt mai degrabă acidifiante. La fel ca și brânza, carnea, peștele, care sunt deci de consumat fără excese. Nu trebuie să mănânci doar alimente acidifiante,dar mai trebuie și să echilibrezi lucrurile.

 De exemplu, poți consuma brânză alături de salată sau de fructe uscate care vor avea un efect de tampon sau poți consuma carne sau pește alături de legume verzi.