Hidratează-te mâncând

 

7 modalități de a consuma apă fără a bea (dar mâncând)

hidrateaza te mancand

 Iarna să fii cât mai hidratat, un lucru foarte important, este mai greu de realizat decât vara. Și dacă nu ai chef nicicum să bei apă de-a lungul întregii zile, de ce nu ai consuma cât mai multe legume și fructe bogate în apă? Iată care sunt acestea.

 Cu siguranță că știi deja că trebuie să bei cel puțin 1, 5 litri de apă pe zi pentru a fi cât mai sănătos. Dar pentru mulți dintre noi acest scor ideal este destul de greu de atins. Și chiar dacă reușim acest lucru, nu trebuie să uităm că trebuie să consumăm și un procent de 20% de apă care să provină și din apă.

 Apa conținută de alimentele solide este asimilată mai lent de organism, și deci mult mai progresiv.

 

Căpșunile.

 Căpșunile conțin un procent de 92% apă. Sunt deci excelente pentru piele, pe care o pot hidrata la perfecție. În plus, căpșunile mai conțin și acid elagic, un antioxidant care menține elasticitatea pielii și care nu îi permite să se usuce în timpul iernii.

 

Castraveții.

 Castraveții conțin aproximativ 97% apă. Sunt cele mai bogate alimente solide în apă. Conțin și acid cafeic care are unele efecte anti-inflamatorii bine cunoscute. În plus, persoanele care conțin castraveți nu au un apetit atât de mare față de persoanele care consumă același procent de apă dar prin alte modalități.

 

Morcovii.

 Chiar dacă par foarte tari, morcovii conțin un procent de 87% de apă. În plus, morcovii sunt foarte buni pentru ochi. Și nivelul lor de betacaroten, are un efect benefic pentru sănătatea oculară.

 

Țelina.

 Cu un procent de 97% de apă, țelina este un aliat de preț atunci când vine vorba despre hidratare. Se pare că țelina este și mai hidratantă decât apa când este băută. Sărurile minerale în care țelina este foarte bogată sunt foarte apropiate de cele ale corpului uman și apa este astfel mult mai ușor asimilată de către organism.

 

Ananasul.

 Este un fruct tropical delicios care conține foarte puține calorii și foarte multă apă. Și numeroasele enzime pe care le conține hidratează pielea și elimina celulele moarte.

 

Pepenele roșu.

 La fel ca și pepenele galben conține foarte multă apă. Dar și carotenoizi, luteină și zeaxantină care ajută la o mai bună asimilare a apei.

 

Ardeii roșii.

 Ardeiul roșu este cel mai bun aliat al tău pentru hidratare. Conțin și un nivel ridicat de vitamina C.