Sfecla roșie, remediu excelent pentru sănătate

 

Sfecla roșie, excelentă pentru sănătate

sfecla rosie remediu excelent pentru sanatate

 Îi apreciem gustul în salate sau în sucuri. Sfecla roșie este o legumă veche, excelentă pentru sănătate. Noi îți spunem azi toate secretele ei.

 

Sfecla roșie stimulează tranzitul

 Și dacă sfecla roșie te-ar ajuta să digeri mai bine? Bogată în fibre insolubile, sfecla roșie încetinește absorbția zaharurilor și stimulează tranzitul intestinal. De aceea, în caz de indigestie, este preferabil să consumi sfeclă gătită pentru a evita fermentația.

 

Frunzele de sfeclă, excelente pentru vedere

 Frunzele de sfeclă roșie au un conținut bogat de carotenoide și de luteine, substanțe antioxidante care, combinate, are grijă de vederea noastră. Studiile au demonstrat că sfecla previne degenerescența maculară.

 

Sucul de sfeclă are grijă de creierul nostru

 Legumă bogată în nitrat, sfecla roșie are capacitatea de a ne proteja creierul. În timpul digestiei, acest compus se transformă în nitriți, având astfel capacitatea de a dilata vasele sanguine cerebrale și de a ameliora oxigenarea. Studiind efectele unui regim bogat în nitrați asupra persoanelor de peste 70 de ani, specialiștii au ajuns la concluzia că dacă consumăm zilnic suc de sfeclă roșie putem încetini procesul de îmbătrânire al creierului.

 

Sfecla roșie, bună pentru inimă

 Protejează-ți inima consumând în mod regulat sfeclă roșie. Bogată în antioxidanți, în flavonoide în special, sfecla roșie ne protejează organismul de radicalii liberi, responsabili în mare parte de apariția bolilor cardiovasculare.

 

Sfecla, un aliment anti-cancer

 Sfecla roșie are culoarea închisă datorită betaninei. Acest colorant, folosit și ca aditiv alimentar, este considerat un antioxidant. Acesta luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a organismului și de dezvoltarea anumitor boli precum cancerul.

 

Sfecla roșie nu este interzisă diabeticilor

 La fel ca și morcovii, sfecla roșie face parte din familia legumelor bogate în fructoză și în amidon, de unde și gustul lor special. Dacă sfecla este consumată crudă, poate fi consumată fără probleme și de către diabetici. Dacă este fiartă, trebuie amestecată cu alte legume, în salate de exemplu.