Probioticele au grijă de sănătatea ta

 

Probioticele, o armată în serviciul sănătății tale

probioticele au grija de sanatatea ta

 Și dacă linia de apărare formată de către probiotice, niște organisme vii la fel ca și drojdia de bere sau bacteriile, ar fi garanția sănătății tale și a echilibrului tău emoțional?

 Intestinul este o partea o organismului care participa la absorbție și la digestie de nutrienți. Acesta asigură asimilarea în sânge, prin intermediul numeroaselor sale mucoase a nutrienților care provin din numeroase alimente. Dar nu numai.

 Acesta are propriul său sistem imunitar. 70% din celulele care trebuie să stopeze și să elimine virușii, microbii sau substanțele toxice se află în intestin. Acesta joacă deci un rol de santinelă pentru ansamblul sistemului imunitar.

 Este al doilea creier al nostru. Cele 100 de milioane de celule nervoase care tapițează sistemul digestiv comunică în permanență cu ansamblul sistemului nervos.

 Acesta fabrică 20 de neurotransmițători printre care şi serotonina care este cea care participă la echilibrul nostru emoțional.

 

Care este rolul probioticelor?

 Adăpostim in corpul nostru 2 kilograme de probiotice. Și numai bine, deoarece probioticele au o mulțime de sarcini de îndeplinit. Trebuie să producă vitamine, enzime digestive, trebuie să digere colesterolul, ureea, trigliceridele.. sunt şi însărcinate cu curățarea și întreținerea celulelor din mucoasa intestinală.

 În plus, probioticele mai reglează tranzitul intestinal, ajută la absorbția intestinală, luptă contra germenilor nedoriți şi detoxifică în același timp degradând substanțele toxice.

 Şi în fine, probioticele mai favorizează şi formarea celulelor imunitare și le mențin în stare de vigilență permanentă.

 

În ce alimente se regăsesc probioticele?

 Gasim probioticele in iaurturi, în produsele lactate fermentate, în laptele matern, în varza crudă… Dar şi în miso, castraveții murați, anghinare, banane, ceapă sau usturoi.

 

Menținerea echilibrului florei intestinale.

 În ciuda cantității ridicate de bacterii prietene, intestinul este un mediu foarte fragil. Este și normal din moment ce o mare parte din agenții patogeni și alte toxine tranzitează aici.

 Echilibrul florei intestinale este un mecanism de ceas care poete fi perturbat de mai mulți factori precum:

 - stresul.

 - o alimentație dezechilibrată- prea mult zahăr sau proteine animale.

 - tratamentele. Aici pot intra contraceptivele orale, antibioticele, laxativele, chimioterapia sau chiar şi razele X.

 - numeroasele agresiuni aduse de către alimentație, precum salmonella sau micotoxinele.

 - o boală a colonului sau a stomacului. O aciditate gastrică importantă de exemplu.

 

Când flora intestinală este învinsă.

 În acest caz apar numeroase patolgii: balonări, diaree, carențe în vitamine, boli ale colonului, migrene, oboseală cronică, astmă, boli auto-imune, alergii, acnee, probleme hepatice…

 Deci ai o mulțime de motive pentru a le contracara și pentru a veni cu cât mai multe probiotice pentru organismul tău.