7 alimente care combat grăsimea abdominală

 

Grăsimea în exces cauzează boli și dezechilibre

alimente care combat grasimea abdominala

 Se consideră că grăsimea în alimentație nu este bună. Acest lucru se datorează faptului că dietele moderne conțin multă grăsime, însă de proastă calitate. Drept consecință, avem probleme de sănătate relaționate cu obiceiuri alimentare greșite, se vând mii de produse pentru slăbire și se promovează diete de slăbit care combat grăsimea în zonele în care se acumulează cel mai mult.

 Grăsimea este modalitatea prin care corpul depozitează energie, fie că se ingerează ca atare, fie că corpul transformă glucoza în grăsime. Grăsimea din corp menține temperatura corporală și protejează organele corpului de traumatismele provocate de lovituri.

 Însă, dacă ai o problemă cu greutatea corporală, poți face o boală cronică degenerativă, ca diabetul, hipertensiunea sau probleme cardiovasculare. Poți de asemenea să te confrunți cu depresie și cu o stimă de sine scăzută. Este important în acest caz să reduci grăsimea abdominală prin exerciții zilnice și având o dietă sănătoasă și echilibrată.

 Iată șapte alimente pe care trebuie să le incluzi în dieta ta dacă te interesează să combați grăsimea abdominală.

 

1. Uleiul de măsline

 Bogat în grăsimi nesaturate, uleiul de măsline este benefic pentru corp. Este o sursă importantă de nutrienți într-o dietă care restricționează grăsimile. Ajută la absorbția nutrienților, sinteza hormonilor și la reducerea nivelelor de colesterol.

 Este important să nu-l folosești ca ulei pentru gătit deoarece în acest caz compoziția sa se schimbă. Achiziționează varietăți de ulei “extra virgin” și care a fost “presat la rece”. Folosește ulei de cea mai bună calitate pe care să-l folosești ca atare ca adaos la mâncare.

 

2. Migdalele

 Migdalele sunt bogate în proteine, calciu și fibre. Sunt surse importante de energie și sunt de bază într-o dietă vegetariană sau pentru persoanele care realizează activități fizice. Indicele lor glicemic ajută la controlul nivelelor de zahăr și la activarea metabolismului.

 În plus, migdalele conțin Omega 3 care protejează de boli relaționate cu obezitatea.

 

3. Fulgii de ovăz

 Fulgii de ovăz sunt importanți în dietele de slăbit deoarece provoacă o senzație de sațietate. Sunt bogați în fibre și proteine, ceea ce îi transformă într-un mic dejun excelent și ajută la reducerea nivelelor de colesterol. Fulgii de ovăz sunt și un bun purificator al sângelui, deoarece conțin substanțe care preiau grăsimile și toxinele din corp pentru a le elimina.

 

4. Brocoli

 Brocoli este un aliment excelent pentru a fi inclus în dietele de slăbire. Este bun pentru bronhii și are importante cantități de calciu, fibre și vitamina C.

 Acești nutrienți permit ca intestinele să absoarbă mai puțină grăsime și ca aceasta să nu se acumuleze în artere și optimizează funcționarea aparatului digestiv. În plus, brocoli are puține calorii și îmbunătățește sistemul imunitar.

 

5. Zmeura

 Sunt fructe bogate în fibre și apă, cu concentrații ideale de fructoză care le recomandă în dietele de slăbire. Corpul trebuie să producă energie pentru a le putea consuma, pentru că aportul lor caloric este negativ.

 Zmeura activează circulația sângelui, conțin flavonoizi și ajută la reglarea nivelelor de sodiu din corp. În plus, zmeura este o sursă importantă de antocianine, care inhibă asimilarea grăsimilor și zahărului.

 Consuma zmeura între mese, ca gustare sănătoasă, pentru a te menține proaspătă și activă.

 

6. Somonul

 Somonul este una din sursele cele mai recomandate de Omega 3. Conține de asemenea proteine, ajută la formarea colesterolului bun — care ajută la crearea hormonilor, vitaminei D și la menținerea sănătății sistemului nervos — și activează metabolismul, ajutând la arderea excesului de grăsime abdominală.

 Acizii grași pe care îi conține stopează depozitarea grăsimii în corp. În plus, datorită faptului că majoritatea somonului este în prezent de cultură, acesta nu conține dioxine, plumb sau metale grele care se acumulează în apele contaminate.

 

7. Ceaiul verde

 În general, ceaiurile și infuziile de plante au un efect pozitiv asupra digestiei alimentelor deoarece aduc în corp temperatură și apă. Consumă-le după ce iei masa pentru a ușura astfel tranzitul intestinal și pentru a ajuta la dizolvarea grăsimilor și carbohidraților, facilitând absorbția nutrienților. În plus, creșterea temperaturii corpului ajută la consumarea caloriilor.

 Ceaiul verde este un foarte bun stimulent pentru metabolism, reglează nivelele de glucoză din corp, reduce presiunea arterială (consumat cu moderație), ajută la absorbția calciului în oase și combate radicalii liberi datorită puterii antioxidante a catehinelor.

 La fel ca și vinul roșu, ceaiul verde conține polifenoli, care sunt substanțe având multe funcții în corp, printre ele fiind și controlul hormonal. Polifenolii din ceaiul verde ajută la controlul hormonilor care cauzează stres și reduc transformarea glucozei în grăsimi pe care o realizează corpul pentru a depozita energie.