Totul despre kiwi

 

Kiwi are o mulțime de beneficii pentru tine!

totul despre kiwi

 Fructul kiwi ascunde sub coaja sa moale și pufoasă o pulpă care ți se topește în gură, de un verde smarald sau de un galben, cu o inimioară albă, mai fermă, totul presărat cu semințe negre crocante… Dar acest fruct mic și pufos vine cu o mulțime de beneficii pentru tine.

 

Kiwi este un concentrat de energie.

 Un fruct al formei și al tonusului prin excelență, fructul kiwi este un adevărat concentrat de energie. Aportul său nutrițional nu este deloc de neglijat. Fructul Kiwi deține un record în ceea ce privește conținutul de Vitamina C: 80 de miligrame pentru 100 de grame de fruct.

 

Kiwi este un anti-oxidant natural.

 În mod surprinzător, kiwi conține și vitamina A. Aceste două vitamine asociate, alături de o bună cantitate de fibre şi de potasiu dau bogăția de anti-oxidanți a potasiului.

 

Kiwi este un stimulant eficient.

 Fibrele sunt abundente şi stimulează foarte eficient şi cu blândețe funcționarea intestinului. În plus, fructul kiwi ajută şi la digerarea proteinelor din carne.

 

Aporturi aproape perfecte.

 Kiwi vine cu mai puțin de 50 kcal pentru 100 de grame. Perfect adică pentru persoanele care au grijă de siluetă şi de felul în care mănâncă.

 

Kiwi este bogat în vitamina C

 Și datorită concentrației sale de vitamina C, fructul kiwi îi ajută şi pe cei care consumă puține crudități, fructe şi legume proaspete, pe fumători, dar şi pe persoanele în vârstă. Este fructul ideal şi pentru cei care iau anumite medicamente precum aspirina sau estrogenul.

 

Cum poți descoperi și cum poți aprecia acest fruct, kiwi.

 - în frigărui sau într-o salată de fructe, rondelele de kiwi de un verde puternic pun în valoare atât gustul cât şi culorile.

 - sucul său dulce şi ușor acidulat merge de minune cu alte sucuri de fructe mai ales cu cel de mere sau de portocale.

 - vei aprecia cu siguranță acest fruct alături de tartine sau de compoturi de fructe, dar şi în niște feluri de mâncare mai sărate alături de smântână, de somon, de brânză sau de ţibuletă.

 - în salate fructul kiwi este delicios alături de nuci, de muguri de pin, dar şi de migdale mărunțite.

 - sosul de kiwi cald are un gust dulce-acrișor uimitor dacă îl vei servi alături un file de pui, de felii de carne de porc. Mai pune puțină pudră de ghimbir sau smântână proaspătă.

 - sosul rece de kiwi este delicios alături de carnea preparată la cuptor, de pateu, de pepene galben sau de jambon.