Plante care lupta impotriva oboselii

 

Fitoterapie – 5 plante contra oboselii

plante care lupta impotriva oboselii

 Emoții, boală, muncă… putem fi obosiți din cauza multor lucruri. După ce ai verificat cu medicul tău că oboseala nu este legată de nicio boală, te poți întoarce înspre fitoterapie. Unele plante precum ginsengul, camu camu, guarana sau altele, îți pot fi de un real folos. Sunt plante care pot să întărească și să stimuleze funcțiile organismului şi care te ajută să lupți contra oboselii fizice sau morale.

 

Ginsengul, cel mai bun aliat anti-oboseală.

 Ginsengul este cel care poate să îmbunătățească atât capacitățile fizice cât şi cele mentale. Este ideal în caz de epuizare, de oboseală, de probleme de concentrare sau în perioade de convalescentă.

 Ginsengul se poate consuma sub formă de extras uscat, în capsule sau sub formă de pudră. Se recomandă o cură cu Ginsengul între o lună şi trei. Se poate prepara şi un decoct: se poate pune pudra de Ginsengul în apă fierbinte.

 

Camu camu, un campion al vitaminei C.

 Fructele de camu camu, un arbust din pădurea amazoniană, sunt de 50 de ori mai concentrate în vitamina C decât portocalele. Este un excelent fruct contra oboselii, un tonic şi un anti-oxidant.

 Camu camu se poate consuma sub formă de pudră, de extras uscat sau în vrac timp de 15 zile.

 

Ginsengul siberian, un imuno-stimulant.

 Ginsengul siberian este ideal în caz de astenie și de oboseală. Numeroase studii au demonstrat eficiența sa în cazul problemelor legate de anotimpul iarna şi pentru a întări sistemul imunitar. Ginsengul siberian întărește organismul pentru a lupta contra gripei şi a anginei.

 

Guarana, puterea cafelei pentru stările de oboseală.

 Originară din Amazonia, guarana este cea mai bogată plantă în cafeină care se cunoaște. Cu mult mai bogată decât alte produse precum mate, cola sau ceaiul verde. Semințele sale sunt pline de ingrediente active. Guarana este diuretică, lipolitică şi cardiotonică.

 Guarana se poate folosi sub formă de extras sec din semințe sau sub formă de pudră.

 

Maca, un super anti-oxidant.

 Maca, acest ginseng de origine peruviană se folosește în mod tradițional pentru a se îmbunătăți performanțele sexuale. Tuberculul său conține acizi grași și aminoacizi, dar și vitaminele B, C, E care au unele virtuți anti-oxidante, fier, magneziu și zinc. Maca este și planta care te ajută să lupți contra radicalilor liberi generați de oboseală sau de stres.

 Maca se poate folosi sub formă de pudră de tubercul uscat, 500 de grame, de 2 sau de 3 ori pe zi, în cură de o lună, până la 3 luni.