Tratează tusea natural

 

4 soluții naturale pentru a calma tusea

trateaza tusea natural

 Tuse seacă, iritativă, care nu te lasă să dormi întreaga noapte, o tuse productivă, groasă din piept… există unele remedii naturale care îți vin în ajutor pentru a calma aceste iritații ale gâtului.

 Miere, ceaiuri de plante de cimbru mai ales, propolis, fenicul, iederă… toate aceste produse naturale pot să calmeze tusea și pot să te ajute să scapi de orice tip de tuse. Cum trebuie să le folosești şi pentru ce tip de iritație?

 

Mierea contra tusei nocturne.

 În ce caz? În cazul unei tuse iritative care se intensifică noaptea şi care poate perturba somnul. De ce este indicată? Deoarece în primul rând, mierea poate să aibă un efect mecanic. Poate să „tapiseze” mucoasele de la gât şi poate să calmeze iritațiile cu un efect cicatrizant care este dovedit. Virtuțile sale antiseptice ajută la combaterea virușilor care stau la originea unei gripe şi grăbesc vindecarea. Trebuie să privilegiezi în acest caz mierea de cimbru, de eucalipt, de lavandă sau de brad care sunt bogate în efecte antiseptice. Trebuie să iei o linguriță sau două de miere înainte de culcare. Nu se recomandă copiilor de sub un an.

 

Cimbrul contra tusei seci.

 În ce caz? Când tusea apare atunci când nu te aștepți, de exemplu când încerci să vorbești, când este dureroasă deoarece gâtul este iritat. Cimbrul este un produs care are atât virtuți antalgice pentru a calma inflamațiile cât şi spasmolitice care permite calmare episoadelor de tuse. Dar are şi unele proprietăți antiseptice care ajută la lupta contra virușilor sau infecțiilor care stau la originea tusei.

 Se poate folosi sub formă de ceai, din care să se bea 4, 5 ceşti pe zi îndulcite cu miere. Se găsește și sub formă de capsule de extras uscat.

 

Plantele contra tusei productive.

 În cazul în care se vrea evacuarea secrețiilor pentru a se degaja căile respiratorii, trebuie să mizezi pe unele plante cu virtuți expectorante, precum fenicului, iedera, etc. Sunt plantele care pot fluidiza secrețiile, care ajută la evacuarea lor. Pot înlocui chiar siropurile contra tusei.

 Se pot folosi în ceai sau alături de alte plante care calmează.

 

Propolisul contra durerii de gât.

 Se folosește mai ales ca un activ calmant dar poate să aibă şi un efect anti-tuse dacă tusea este cauzată de o inflamație. Te ajută şi să eviți o supra infecție şi să acționezi asupra gripei în globalitatea sa. Se poate asocia şi cu alţi activi precum mierea sau uleiurile esenţiale.