Kefirul, elixirul care te tine sanatos

 

Kefirul, o super băutură care ne vrea binele

kefirul elixirul care te tine sanatos

 Originar din Caucaz, kefirul este o băutură obținută din fermentarea probioticelor în lapte sau în apă. Kefirul este o băutură cu proprietăți digestive excelente. Azi vă spunem totul despre compoziția kefirului și despre beneficiile acestuia asupra sănătății.

 

Ce este kefirul?

 Kefirul este o băutură fermentată pe bază de semințe de kefir, un conglomerat de mai multe bacterii și drojdii. Cu alte cuvinte, un probiotic. Această băutură a apărut pentru prima dată în Caucaz, o regiune situată la frontiera dintre Rusia și Georgia. Kefirul a fost descoperit în momentul în care nomazii transportau lapte de capră în saci de piele. Laptele s-a transformat într-o băutură groasă cu o înaltă capacitate de conservare. În Rusia și în Europa de Est, kefirul este o băutură consumată zilnic. În unele cazuri este prezentă și în spitale, fiind oferită pacienților.

 Prin 1908 specialiștii au stabilit faptul că această băutură este un fel de elixir care ne prelungește viața.

 

Care sunt beneficiile kefirului?

 Kefirul este o băutură ușor de digerat, o sursă excelentă de proteine și de calciu. Drept urmare, kefirul poate fi introdus fără probleme în alimentația de zi cu zi. Kefirul este bogat în vitaminele B12, B1 și vitamina K. Este o sursă excelentă de biotină, Vitamina B ceea ce facilitează absorbția altor vitamine. Semințele de kefir au proprietăți anti-tumorale, antibacteriene și antifungice.

 

Kefirul previne cancerul și tuberculoza

 Consumul regulat de kefir permite prevenirea durerilor de stomac, previne apariția anumitor tipuri de cancer dar și al tuberculozei. Bacteriile prezente în kefir, cunoscute sub numele de probiotice îi conferă acestuia proprietăți interesante în ceea ce privește tranzitul intestinal. Consumat în mod regulat, kefirul îți va regla tranzitul intestinal, îți va întări flora intestinală. Kefirul este capabil să îmbunătățească toleranța adulților la lactoză.

 

Kefirul întărește sistemul imunitar

 Kefirul întărește sistemul imunitar, diminuează tensiunea arterială, reglează nivelul de colesterol. Un alt beneficiu al kefirului este faptul că îmbunătățește sistemul nervos, este o băutură absolut miraculoasă care te ajută să treci mai ușor peste perioadele tensionate sau peste episoadele depresive. Consumată cu două ore înainte de culcare, o cană cu kefir te va ajuta să dormi mai bine.

 

Kefirul te ajuta sa slabesti

 În plus, kefirul te ajută să pierzi în greutate. Dacă vei urma o dietă timp de o săptămână pe bază de kefir vei fi mult mai suplă deoarece acesta îți conferă rapid senzația de sațietate și reglează metabolismul. Kefirul se poate folosi și pe post de demachiant, cremă de mâini sau cremă pentru față datorită acidului lactic conținut.