Combinatii ideale cu ceai

 

Ceai – combinațiile ideale

Combinatii ideale cu ceai.jpg

 Combinată cu diferite vegetale, băutura preferată a britanicilor se declină în diferite amestecuri binefăcătoare, de savurat calde sau reci.

 

Ceaiurile au proprietăți puternice

 Frunzele de ceai (Camellia sinensis) posedă o serie de proprietăți puternice în special datorită polifenolilor antioxidanți conținuți, capabili să lupte împotriva agresiunilor radicalare și împotriva îmbătrânirii celulelor.

 O altă particularitate: teina posedă o structură identică adenozinei, o moleculă prezentă, printre altele, în creier. Acest lucru permite imitarea acțiunii adenozinei și eliberarea de adrenalină, acest hormon acționând ca un psihostimulant al sistemului nervos central. Pentru a profita din plin de proprietățile binefăcătoare ale ceaiului iată combinațiile ideale.

 

Ceai pentru stimularea energiei

Ceai negru + ulei esențial de mentă piperată

 Ceaiul negru, cel mai fermentat din toate tipurile de ceai, are un conținut bogat de teină. Ideal pentru stimularea sistemului nervos încă de la primele ore ale dimineții dar și facultățile de concentrare. În ceea ce privește uleiul esențial de mentă piperată, și acesta posedă o mulțime de virtuți: calmant, anti-oboseală, anti-depresie, detox și protector împotriva virusurilor. Prepară o infuzie de ceai negru bio în care adaugă o singură picătură de ulei esențial de mentă piperată, îndulcită cu puțin sirop de agave sau miere bio. Se consumă maxim cinci cești pe zi.

 

Ceai pentru a dormi mai bine

Oolong + muguri de tei

 Acest ceai de origine chinezească, semi-fermentat, conține mai puțină teină, însă conține teanină, un acid aminat relaxant. Ceaiul Oolong merge de minune cu mugurii de tei al căror polifenoli și derivați terpenici neurosedativi sunt extrem de eficienți împotriva tulburărilor de somn. În fiecare seară, timp de 15 zile, prepară o infuzie dintr-o lingură sau un săculeț de Oolong. După șapte minute, adaugă 15 picături de extract de muguri de tei. Fă o pauză de 15 zile după care reia procedeul dacă este necesar.

 

Ceai pentru a slăbi mai ușor

Ceai pu-erh +oolog+ muguri de mestecăn

 Pu-erh este un ceai celebru care dizolvă grăsimile și echilibrează colesterolul și se asociază perfect cu oolong, un ceai care elimină toxinele și evită retenția de apă. Cât despre mugurii de mesteacăn, aceștia favorizează drenajul apei și eliminarea toxinelor. Pune la infuzat cele două tipuri de ceai timp de 10 minute după care adaugă 15 picături de extract de mesteacăn, o dată pe zi. Fă o cură de 15 zile.

 

Ceai pentru stimularea memoriei

Ceai verde + ginkgo biloba + ulei esențial de vanilie

 Cu un conținut de 30-40% de polifenoli solubili în apa caldă, ceaiul verde – uscat și nefermentat – acționează împotriva îmbătrânirii creierului. Poate fi combinat fără probleme cu ginko biloba ai cărui antioxidanți au efecte pozitive împotriva tulburărilor cerebrale lejere (precum pierderile de memorie). Cât despre uleiul esențial de vanilie, acesta conține o moleculă activă, vanilina, a cărui spectru de acțiune înglobează echilibrul sistemului nervos, memoria și concentrarea.

 Prepară o infuzie din 250ml de frunze de ceai verde bio cu o lingură de frunze uscate de ginko biloba după care adaugă o picătură de ulei esențial de vanilie. Amestecul obținut îl poți îndulci cu sirop de agave sau cu miere bio. Se consumă 2 cești pe zi, timp de 15 zile.