Zahar din flori de cocos

 

Zahărul din flori de cocos, un super aliment natural

zahar din flori de cocos

 Zahărul din flori de cocos este un zahăr care reprezintă alternativa ideală la zahărul alb interzis persoanelor diabetice, nerecomandat în general.

 Pentru a fabrica zahărul din flori de cocos, trebuie recoltată seva florilor de Cocos Nucifera, un cocotier care crește doar în India, America de Sud și în zonele tropicale din Pacific. După ce atinge vârsta de 15 ani, acest cocotier începe să producă nuci de cocos. Zahărul din flori de cocos este produs din seva florilor încălzite, acestea transformându-se într-un zahăr suculent, nerafinat. Acesta are un gust plăcut de caramel. Unii cocotieri pot produce până la 25 de kilograme de sevă pe zi.

 

Zahărul din flori de cocos are un indice glicemic scăzut

 Indexul glicemic permite clasificarea alimentelor în funcție de conținutul de glucide și în funcție de efectul lor asupra nivelului de glicemie. Dacă un aliment influențează nivelul de glicemie, ridicându-l, acesta este considerat și un aliment care favorizează luarea în greutate și stocarea grăsimilor. De aceea, este recomandată evitarea alimentelor cu indice glicemic ridicat pentru a preveni diabetul și bolile cardiace.

 Zahărul din flori de cocos se distinge de celelalte tipuri de zahăr datorită indicelui glicemic scăzut. Indicele glicemic al zahărului din flori de cocos este atât de scăzut încât acesta poate fi consumat fără probleme de persoanele care suferă de diabet. Cu ajutorul acestui ingredient natural, aceștia își pot îndulci prăjiturile, cafeaua sau ceaiul.

 

Zahărul din flori de cocos este bogat în antioxidanți

 În general, antioxidanții se regăsesc în fructe și legume. Antioxidanții au drept funcție principală evitarea degenerescenței celulelor cauzate de înaintarea în vârstă, poluare, infecții.

 

Zahărul din flori de cocos este bogat în nutrienți esențiali

 Compus din 90% fructoză, zahărul din flori de cocos este bogat în Vitamine din grupa B, potasiu, fier și zinc. Vitaminele B, 8 la număr, joacă un rol preponderent în buna funcționare a metabolismului. Vitaminele din grupa B contribuie la eliminarea toxinelor pentru ca pielea și mușchii noștri să își păstreze sănătatea, stimulează sistemul imunitar pentru a putea lupta împotriva infecțiilor, ameliorează sistemul nervos și previne bolile cognitive. Potasiul reduce riscurile de hipertensiune în timp ce zincul acționează asupra sistemului imunitar dar și asupra fertilității masculine.

 

Zahărul din flori de cocos se poate folosi și în cosmetică

 Datorită numeroaselor beneficii conferite, zahărul din flori de cocos se poate folosi și ca produs de înfrumusețare, integrându-l în rețetele natural de gomaj. Acesta exfoliază pielea, elimină impuritățile și lasă pielea catifelată. În plus, zahărul din flori de cocos lasă pe piele o aromă discretă de caramel.