Alimente care ajuta glanda tiroida

 

Îmbunătățește în mod natural funcția tiroidei cu ajutorul unei alimentații adaptate

Alimente care ajuta glanda tiroida

 La o femeie din opt, glanda tiroidă nu funcționează în mod corect. Această disfuncție a glandei tiroide provoacă adesea o mulțime de probleme de sănătate. Hipotiroidia este principala deficiență, glanda funcționând în acest caz cu încetinitorul. Când glanda este mult prea activă, avem de-a face cu hipertiroidie.

 

Simptomele unei glande tiroide disfuncționale

 O deficiență a glandei tiroide se manifestă prin simptome diferite:

 - Luarea bruscă în greutate sau slăbit foarte greu;

 - Senzație de frig, oboseală, epuizare;

 - Căderea părului;

 - Schimbare bruscă a dispoziției, iritabilitate, constipație;

 - Menstruație neregulată;

 

Îmbunătățește funcția tiroidei datorită alimentației

 Hipotiroidia este adesea asociată cu o creștere bruscă în greutate deoarece hormonii produși de către glanda tiroidă controlează metabolismul. De aceea, este bine să cunoști alimentele pe care ar trebui să le favorizezi și pe cele pe care trebuie să le eviți cu orice preț pentru a avea glanda tiroidă sănătoasă.

 

Alimente de favorizat pentru o tiroida sănătoasă

 Alimentația trebuie să fie cât mai sănătoasă și mai echilibrată cu putință pentru a limita creșterea în greutate. Alimentele pe care trebuie să mizezi sunt fructele și legumele, cerealele integrale precum orezul brun, quinoa, terci, carne de pasăre sau pește slab. Usturoiul, ceapa dar și algele, semințele de dovleac, extrem de bogate în zinc conțin cantități mari de seleniu și tirozină. Pe scurt, trebuie să te asiguri că ai un aport suficient de seleniu, zinc și iod, trei nutrienți necesari pentru buna producție a hormonilor tiroidieni.

 

Alimente de evitat 

 Sarea distruge sinteza hormonilor tiroidieni. De aceea, îți recomandăm limitarea acesteia, să eviți să consumi produse semipreparate sau produse transformate care conțin sare ascunsă. Cel mai bine este să gătești tu pentru a putea ține sub control conținutul de sare folosit. Limitează cruciferele precum brocoli, conopidă, varză, ridiche, cartofi dulci. Limitează în egală măsură consumul de produse pe bază de soia sau tofu.

 

Stimulează-ți tiroida

 Pentru a stimula și a regla activitatea tiroidei, îți recomandăm să consumi Ashwaganda, o plantă extrem de folosită în cadrul medicinei ayurvedice. Rozmarinul, extrem de bogat în acid carnosic este un acid folosit de către glanda tiroidă pentru a produce hormonii tiroidieni. Zincul și seleniul, după cum am specificat și mai sus, sunt două minerale indispensabile bunei funcționări ale tiroidei în caz de insuficiență tiroidiană dozele recomandate fiind de 300-100mcg de seleniu pe zi.

 Deoarece în doze mari seleniul este toxic nu îl folosiți fără o recomandare în prealabil a medicului. Și Vitamina B6 favorizează buna funcționare a tiroidei.