Beneficiile spirulinei

 

Spirulina, o micro-algă cu proprietăți fabuloase

Beneficiile spirulinei

 Numai puțin de 980 de studii științifice s-au arătat interesate de proprietățile fabuloase ale acestei micro-alge.

 

Ce este spirulina?

 Spirulina este considerată un supliment alimentar natural, sănătos, extrem de bogat în vitamine, proteine, oligoelemente si minerale. Acest super-aliment este probabil cel mai vechi micro-organism de pe planetă și, în funcție de originea sa, spirulina conține în jur de 50-70% proteine și acizi aminați de calitate excelentă. Consumul de spirulină este recomandat în special pentru sportivi, vegetarieni, persoanele care suferă de anemie și adolescenților aflați în perioada de creștere.

 

Beneficiile majore ale spirulinei

 Chiar dacă sunt destul de dificil de rezumat toate beneficiile acestui supliment, iată care sunt pe scurt beneficiile spirulinei. Majoritatea studiilor efectuate scot în evidență faptul că spirulina permite inhibarea cancerului. Această algă interacționează cu sistemul imunitar și contribuie la stimulare acestuia. Iată compușii spirulinei:

 - Clorofilă – influența pozitivă asupra fabricării de globule roșii, purificarea sângelui, facilitarea absorbției fierului în sânge;

 - Ficocianină – proprietăți detoxifiante și stimulante ale sistemului imunitar;

 - Oligoelemente și minerale – spirulina conține zinc, seleniu, mangan, fier, cupru, crom, potasiu, calciu, magneziu, sodiu și fosfor;

 - Fier – bogată în fier, de 20 de ori mai bogată în fier decât spanacul sau ficatul de vită, spirulina permite combaterea anemiei feripive;

 - Vitamine – A, D, E, B1, B2, B3, B6, B7, B8, B12, K și beta-caroten;

 - Antioxidanți – acizi gama linoleici, caroten, tocoferol, seleniu și zinc care permit formare radicalilor liberi;

 

Alte proprietăți ale spirulinei

 Spirulina poate contribui la pierderea în greutate, taie pofta de mâncare în mod natural datorită proteinelor pe care le conține. Spirulina este un concentrat de energie pentru sportivi, bogată în fier, în vitamina B12 și în beta-caroten, participând la buna oxigenare a mușchilor. Activitatea sa purifiantă contribuie în mod eficient la evacuarea rapidă a toxinelor și al acidului lactic ceea ce diminuează timpul de recuperare după un efort. Spirulina reduce în egală măsură riscul apariției crampelor.

 

Cum se administreaza spirulina

 În cadrul unei cure cu spirulină, rezultatele se vor face simțite după o săptămână-trei săptămâni, în funcție de metabolismul fiecăruia în parte, de morfologie și de condiția fizică.

 - Consumul de spirulină in mod preventiv va fi de 3-5g pe zi;

 - Sub formă de tratament a unui anumit tip de cancer sau de cură de detoxifiere, consumul se va situa între 4-8g pe zi;

 - La sportivi, posologia spirulinei poate atinge în jur de 10-15g pe zi;

 

În ce cazuri se recomandă cura cu spirulină?

 - Pentru a întârzia efectele îmbătrânirii;

 - Pentru a combate acnea, anemia, afecțiunile intestinale și leucoplazia (inflamația pre canceroasă a mucoasei gurii);

 - Pentru stimularea sistemului imunitar;

 -Pentru a regla și a scădea nivelul de insulină la persoanele diabetice;

 - Pentru a reduce efectele nefaste provocate de razele solare;

 - Pentru a detoxifica corpul de metale grele;

 Un gram de spirulină echivalează, din punct de vedere nutritiv, cu o masă sănătoasă și echilibrată. Un gram de spirulină conține doar 5% grăsimi și 0,8% colesterol, fiind recomandată cu căldură în orice cură de slăbire.