Beneficiile laptelui de migdale

 

Descoperă beneficiile laptelui de migdale

Beneficiile laptelui de migdale

 Mai gustos și mai bine tolerat decât laptele de vacă, laptele de migdale este un lapte vegetal care are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Datorită conținutului bogat de vitamine, laptele de migdale este alegerea ideală în prepararea produselor de patiserie sau a sosurilor. Laptele de migdale poate fi consumat și la micul-dejun, cea mai importantă masă a zilei. Digestiv și sănătos, laptele de migdale este recomandat persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză.

 

Calitățile nutritive excepționale ale laptelui de migdale

 În plus față de un gust original și savuros, laptele de migdale conține vitamine multiple, minerale și oligoelemente cu multiple beneficii asupra organismului nostru. Un pumn de migdale poate acoperi cu succes 12% din necesarul zilnic de proteine. Dacă consumi obișnuitele cereale de dimineață cu lapte de migdale sau dacă îți prepari o cană de ciocolată caldă cu lapte de migdale, atunci îți vei asigura energia necesară pentru întreaga zi.

 

Laptele de migdale lupta împotriva cancerului

 Migdalele sunt recunoscute pentru conținutul bogat de Vitamina E și seleniu, două substanțe antioxidante care ne ajută celulele să-și păstreze sănătatea. Aceste două elemente îi permit organismului să lupte împotriva efectelor îmbătrânirii, să combată anumite tipuri de cancer și să diminueze tulburările cardiovasculare.

 

Laptele de migdale este bogat in minerale

 Printre mineralele prezente în laptele de migdale amintim potasiul, magneziul și fosforul care, asociate, garantează reglarea tensiunii arteriale și menținerea în formă a sistemului nervos. Aceste minerale contribuie la circularea eficientă a sângelui în vene. Organismul nostru va fi mai bine hrănit, stresul va fi diminuat și memoria va fi stimulata. Studenților și elevilor le este recomandat consumul de lapte de migdale, mai ales în perioada examenelor.

 Laptele de migdale conține magneziu, un mineral ce asigură funcționarea aparatului cardiovascular în parametri normali. Înainte de a-l consuma, nu uita să-l agiți deoarece are tendința de a se separa lichidul de pulpa fină.

 O porție de migdale de 250ml, fără arome sau îndulcitori conține în jur de 60 de calorii. Drept urmare, laptele de migdale menține greutatea în limite normale, contribuie la păstrarea tonusului și ne ajută să avem o stare de sănătate mai bună.