Minerale care te ajuta sa slabesti

 

4 minerale care te ajută să slăbești

minerale care te ajuta sa slabesti

 Să slăbești nu este un lucru care se poate obține doar prin intermediul unei diete sau a exercițiilor fizice. Slăbitul este și rezultatul unor reacții chimice. Aceste reacții își fac apariția şi prin prezența unor anumite minerale care și-au dovedit eficiența în pierderea în greutate. Aceste minerale sunt prezente în mod natural în corpul nostru dar este esențial și să adopți unele alimente care pot întări prezența acestor minerale în corp. Esențial este să îți dai seama de importanța mineralelor pentru pierderea în greutate dar și pentru a avea grijă de unele probleme.

 

Cromul

 Cromul este unul din cele mai eficiente minerale pentru pierderea în greutate. Ajută la reglarea glicemiei și la reglarea fluctuațiilor de insulină din corp. Pe lângă aceste acțiuni mai are și un rol important în stocarea hidraților de carbon ceea ce duce la reducerea apetitului.

 Aceste acțiuni pot duce la o mai mare eficiență a pierderii în greutate sau la reducerea diabetului. Cromul este prezent în unele alimente precum nucile, semințele, ouăle, peștele, carnea slabă de pasăre, cacao sau legume cu frunze verzi. Dacă nu ai timp să consumi toate aceste alimente poți apela și la unele complemente alimentare care dau și ele cele mai bune rezultate.

 

Zincul.

 Cel mai adesea folosit pentru a combate gripa, zincul este un mineral care vine cu o mulțime de virtuți. Este cel care favorizează echilibrul hormonal în corp și care are un efect benefic asupra testosteronului deci este indispensabil pentru femeile care se apropie de menopauză. O femeie care este la menopauză produce mai puțin estrogen și testosteron ceea ce duce la o luare în greutate considerabilă.

 Zincul va acționa reglând secreția de testosteron și va ajuta la reglarea enzimelor. Acționează și ca un neuro-transmițător.

 

Fierul.

 Fierul este cel care îmbunătățește circulația sanguină şi care vine cu mai multă energie pentru tine. Este prezent în carnea roșie, în spanac, ouă sau ciocolata neagră. Dacă ai o carență în fier vei suferi de astenie, lucru ce va duce și la încetinirea metabolismului.

 

Potasiul.

 Potasiul este un mineral de consumat fără a mai sta prea mult pe gânduri mai ales că poate regla greutatea. Potasiul ajută la prevenirea umflăturilor, dar și la contracția mușchilor. Se găsește în abundență în numeroase alimente precum iaurtul, semințele de chia, toate fructele şi legumele, fasole sau apa de cocos. Deci nu este deloc necesar să iei unele suplimente cu potasiu.