Greata de dimineata in timpul sarcinii

 

Ce sunt grețurile de dimineață și de ce apar?

greata de dimineata in timpul sarcinii

 Greata și vărsăturile de dimineață în timpul sarcinii sunt doua fenomene ce apar odată cu sarcina și, din fericire pentru viitoarea mama, dispar după 12-14 săptămâni.

 Grețurile sarcinii sunt neplăcute, dar este bine de știut ca acest fenomen nu afectează fătul în nici un fel, deși unele femei experimentează forme mai grave ale acestora, numite hyperemesis gravidarum, care pot duce la anumite complicații ale sarcinii dacă nu sunt tratate la timp.

 Numele acestei stări nu are însă de a face cu prima parte a zilei, o femeie gravida poate experimenta grețuri in orice moment.

 Se crede ca apariția acestor grețuri și vărsături se datorează schimbărilor hormonale ce au loc in corpul femeii însărcinate în primele 12 săptămâni. O alta cauza ar putea fi lipsa de vitamina B6 din corp.

 Cel putin 50% din femeile gravide se confrunta cu grețuri și vărsături în primele săptămâni ale sarcinii, dar doar 30% dintre femeile însărcinate au grețuri fără vărsături.

 

Cum amelioram grețurile de dimineață?

 Pentru a ameliora starea de greata, medicii recomanda o serie de modificări legate de dieta și viata de zi cu zi.

 In primul rand, este foarte important pentru femeia gravida sa se odihnească cat mai mult. Starea de oboseala poate accentua senzația de voma.

 Daca va simțiți rău dis-de-dimineață, încercați sa mâncați o felie de pâine prăjită sau un biscuite înainte de a va ridica din pat.

 

Beți multe lichide, în special apa naturala, pentru a preveni starea de greata.

 Consumați alimente mai des, dar în cantități mai mici decât la o masa normala și, pe cat se poate, includeți mai multi carbohidrați și mai puține grăsimi în alimentația dumneavoastră.

 Pentru a reduce intensitatea stării de greata, mâncați mai puține mese calde și mai multe mese reci, mirosul de mâncare calda poate accentua starea de voma. De asemenea, evitați alimentele al căror miros va face sa va simțiți rău.

 Un sfat mai puțin convențional ar fi sa va gândiți la orice altceva, distrageți-vă atenția de la starea de voma.

 

Remedii naturiste contra grețurilor de dimineață

 Ghimbirul sar putea sa va ajute cel mai mult.

S-a descoperit ca suplimentele de ghimbir pot ajuta la reducerea stării de greata și vărsături, neexistând pana în prezent nici un raport de efecte adverse cauzate de administrarea de ghimbir Ă®n timpul sarcinii.

 Daca nu va încredeți în suplimente, încercați sa consumați biscuiți din ghimbir sau bere de ghimbir, băutură care nu conține alcool.

 Menta poate veni de asemenea în ajutor. Puneti câțiva stropi de ulei esențial de menta într-un bol cu apa fierbinte lângă dumneavoastră. Mirosul de menta degajat va va ajuta sa va simțiți mai bine.

 

Cum poate veni medicina alternativa în ajutor?

 Presopunctura pe încheietura mâinii este foarte eficace în reducerea simptomelor de greata pe timpul sarcinii. Brațările cu acupresiune stimulează puncte importante pe încheietura mâinii, puncte care în medicina tradițională chineza sunt stimulate pentru a reduce starea de greata.

 Desigur, în cazul în care starea de voma este foarte intensa, nu puteți manca sau bea lichide timp de 24 de ore, va simțiți slăbite sau aveți o stare de leșin, consultați imediat medicul dumneavoastră.