Alimentatia anti-retentie de apa

 

Alimentația poate evita retenția de apă

Alimentatia anti retentie de apa

 Este posibil să evităm retenția de apă cu ajutorul alimentației? Da! Iată sfaturile noastre!

 În principiu, rinichii noștri asigură echilibrul dintre apa care intră în corpul nostru (ceea ce mâncăm și bem) și apa care iese din corpul nostru (urină, transpirație și materii fecale). Însă, uneori, organismul nostru înmagazinează prea multă apă pe care nu o mai poate elimina. Consecință: unele părți ale corpului au tendința să se umfle. Este posibil să luptăm împotriva acestui fenomen comun cunoscut sub numele de retenție de apă schimbându-ne obiceiurile alimentare.

 

Fă-ți plinul cu apă

 Pare un lucru surprinzător…însă cât se poate de real. Consumul de apă îți permite să lupți împotriva…retenției de apă. Și alimentele cu un conținut bogat de apă sunt benefice. Privilegiază legumele, fructele, produsele lactate a căror conținut de apă depășește 80%. Carnea și peștele sunt la fel de recomandate în caz de retenție de apă, acestea au un conținut de apă de aproximativ 70%.

 

Adio cafea, ceai și alcool

 Cafeaua, ceaiul și alcoolul sunt diuretice. Drept urmare, ne deshidratează. Consecință: pentru a compensa, corpul nostru reține apă.

 

Evită sarea

 Încearcă, pe cât posibil să reduci aporturile de sare la 0,5 g timp de două zile. Vei scăpa de apa pe care corpul tău a reținut-o. Iată niște sfaturi pe care trebuie să le aplici pe termen lung:

 - Evită alimentele sărate precum mezelurile sau peștele afumat;

 - Evită pe cât posibil alimentele industriale, semi-preparatele deoarece acestea au un conținut bogat de sare;

 

Evită zahărul

 Alimentele dulci cresc, în mod brutal nivelul de insulină din sânge ceea ce favorizează retenția de apă. Drept urmare, redu consumul de biscuiți, patiserii, paste.

 

Nu uita de proteine

 Carne, pește, ouă, produse lactate, leguminoase, nuci…acestea sunt alimentele care te ajută să lupți împotriva retenției de apă. Proteinele conținute de aceste alimente permit fabricarea de albumină.