Trateaza naturist cistita

 

Ce este cistita?

trateaza naturist cistita

 Cistita este o inflamație a vezicii urinare, de obicei cauzata de o infecție a acesteia. Acest tip de infecții pot fi cauzate de:

 - golirea vezicii urinare într-un mod necorespunzător, spre exemplu, ca urmare a unei sarcini la femei sau a unei prostate mărite, în cazul bărbaților;

 - deteriorare sau iritare a uretrei;

 - bacterii transferate dinspre anus către uretra, spre exemplu ca urmare a unui act sexual.

 

Cistita poate afecta atât femeile, cat și bărbații.

 Cel mai frecvent, cistita este întâlnită în cazul femeilor, deoarece acestea au uretra mai scurta, în comparație cu bărbații. De asemenea, deschiderea uretrei se afla aproape de anus, fapt ce facilitează transferul de bacterii dinspre acesta către uretra. Cistita poate afecta femeile la orice vârstă iar studiile arata ca fiecare femeie se va confrunta cu cistita cel puțin o data în viata.

 In cazul bărbaților, cistita apare cu o frecventa mai redusa, însă poate avea efecte mai grave decât în cazul femeilor. Acest lucru se datorează în mare parte cauzelor apariției afecțiunii, care la bărbați pot fi: infecții ale prostatei sau obstrucții ale tractului urinar, care pot fi cauzate de tumori sau prostata mărită.

 

Simptome ale cistitei

 Simptomele cistitei sunt relativ ușor de depistat. Acestea includ nevoia urgenta de a urina mai des decât în mod normal, dureri sau înțepături în timpul urinarii sau dureri în zona vezicii urinare.

 Este recomandat sa se apeleze imediat la medicul de familie când apar aceste simptome, în special în cazul copiilor și bărbaților.

 

Tratarea cistitei

 Cistita ușoară dispare de obicei în câteva zile. Tratamentul eficient la domiciliu al cistitei include consumul de apa multa și luarea unor medicamente, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, dacă medicul de familie va recomanda acest lucru.

De asemenea, este recomandat sa va abțineți de la orice tip de activitate sexuala pe aceasta perioada.

 Cistita acuta se tratează în general cu antibiotice, dar exista câteva remedii alternative pe care le puteți încerca acasă, înainte ca afecțiunea sa se agraveze.

 

 Alte tipuri de tratament al cistitei la domiciliu

1. Bicarbonatul de sodiu

 Adaugați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apa, amestecați bine și beți lichidul. Bicarbonatul de sodiu va neutraliza aciditatea urinei, grăbind astfel vindecarea.

 

2. Afinele

 Afinele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a inhiba răspândirea bacteriilor. Studii medicale au demonstrat cum sucul de afine ajuta la prevenirea infecțiilor urinare. Astfel, dacă sunteți predispuși la aceasta afecțiune neplăcută, preveniti-o consumând afine măcar de câteva ori pe săptămână.

 

3. Ananasul

 Ananasul conține, pe lângă alte substanțe nutritive importante, enzima cunoscuta sub numele de bromelaina. Aceasta enzima ajuta la vindecarea mai rapida a infecțiilor urinare. Consumați câteva felii de ananas în fiecare zi, pe lângă tratamentul primit de la medic, pana observați ca va simțiți mai bine.

 

4. Beți multa apa

 Deși persoanele afectate de cistita sunt tentate sa evite apa pentru a urina mai rar, un bun remediu contra infecției urinare este consumarea apei în cantități cat mai mari. Este recomandat sa beți un pahar mare de apa la fiecare ora. Apa astfel consumata va va face sa urinați mai des, dar in același timp va ajuta la alungarea mai rapida a bacteriilor din corpul vostru.