Polenul crud, medicament universal

 

Polenul crud, comoară pentru sănătatea noastră

polenul crud medicament universal

 Polenul crud este o adevărată comoară pentru sănătatea noastră. Polenul crud are multiple beneficii pentru organismul uman, fiind un regal de gusturi, mirosuri, culori, care ne amintesc de un câmp plin cu flori proaspete. Polenul crud este un produs ce se recoltează din stup, și care reprezintă principala sursă de hrană a albinelor, fiind bogat în nutrienți, minerale, vitamine și proteine. Dacă albinelor le este suficient polenul crud, nouă de ce nu ne-ar fi de folos ca și supliment? Polenul crud este de fapt un ansamblu natural de substanțe benefice, care oferă multiple beneficii consumatorului.

 

Ce conține polenul crud?

 Ați fi surprinși să aflați ce gamă variată de vitamine și minerale conține polenul crud. Acesta conține o paletă extrem de generoasă de vitamine și minerale. Așadar, polenul crud conține vitamina A, D, E, F, C, P, B1, B2, B3, B5, B6, B8 și acid folic. În polenul crud se găsesc cantități foarte mari de vitamina A, vitamina care ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor. De asemenea, vitamina E este conținută de către polenul crud și este considerată vitamina fertilității, iar vitamina P este ideală pentru menținerea sănătății vaselor de sânge și a metabolismului oxidativ al sistemului nervos.

În polenul crud mai găsim și cantități semnificative de niacină, sau vitamina B3, care protejează organismul de dezvoltarea mutațiilor genetice și a cancerului. Vitamina B1 conținută de asemenea în cantități mari este ideală pentru tratarea și prevenirea tulburărilor de comportament, în vreme ce vitamina B9, sau acidul folic, este recomandat doamnelor ce vor să rămână însărcinate, femeilor gravide și copiilor mici. Vitamina C conținută de către polenul crud, precum și complexul de vitamina B și vitamina K, ajută la completarea și tratarea carențelor de vitamine pe care mulți dintre noi le dezvoltăm în ziua de azi datorită unei alimentații extrem de inadecvate și sărăcăcioase în nutrienți. Polenul crud conține, pe lângă vitamine, și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, mangan, selenium zinc, crom, iod, și chiar bor, un element mineral mai puțin cunoscut și întâlnit, însă foarte necesar pentru rezistența oaselor și eliminarea stresului. Polenul crud mai conține și proteine, lipide, glucide, apă și fibre, dovedindu-se a fi un excelent supliment alimentar.

 

Ce afecțiuni previne și tratează consumul de polen crud?

 Polenul crud consumat în mod regulat poate trata și preveni toată gama de afecțiuni hepatice, de la hepatite acute până la ciroze și cancere hepatice. De asemenea, polenul crud consumat în mod regulat este un excelent adjuvant în radioterapie și chimioterapie și poate trata cu succes, precum și preveni, cancerul și afecțiuni ale prostatei. Substanțele flavonoide din polenul crud și acțiunea lor antioxidantă au acest rol, și de asemenea polenul crud protejează împotriva cancerului de sân. Trigliceridele și colesterolul sunt mult reduse datorită unui consum constant de polen crud, iar în curele de slăbire, polenul crud face minuni, fiindu-le de folos persoanelor supraponderale ce tind să aibă un regim multicarențat. Anemiile de orice natură, menstrele abundente, și afecțiunile musculare sunt de asemenea tratate cu ajutorul consumului de polen crud.

 

Cum se păstrează și cum se consumă polenul crud?

 Polenul crud se păstrează la congelator, pentru perioade foarte lungi de timp, chiar și câțiva ani. Dozele utile și recomandate zilnice de polen crud sunt de 5-10 g/zi la copii de 1-10 ani, 10-30 g/zi peste vârsta de 10 ani. În curele de slăbire, în unele cazuri, polenul crud poate fi consumat până la 100 de grame pe zi, înlocuind o masă principală a zilei. Puteți sa administrați polenul cred ca atare sau să il dizolvați în apă cu suc proaspăt de lămâie, în iaurt sau borș, pentru minimum 20 de minute. De obicei, polenul crud se administrează dimineața, înainte de micul dejun, o doză unică, recomandat fiind ca pentru prima dată să se consume după masă, pentru ca organismul să se obișnuiască cu proprietățile acestuia.