Alimente pentru reglarea glicemiei

 

4 alimente de privilegiat pentru reglarea glicemiei

Alimente pentru reglarea glicemiei

 Dacă urmezi un regim pentru reglarea glicemiei trebuie să știi că există niște legume adaptate pentru acest regim slab în glucide. Multe legume conțin fibre, fapt ce duce la încetinirea glicemiei, dar unele conțin şi vitamine sau minerale speciale care pot influența cu adevărat nivelul de zahăr din sânge.

 Descoperă lista noastră de legume de consumat și învață cum să stăpânești nivelul de glicemie cu ajutorul legumelor.

 

Broccoli.

 Dacă îți urmărești îndeaproape indexul glicemic, leguma broccoli este cea pe care te poți baza. Broccoli este o legumă care vine cu proteine și cu fibre, dar și cu crom, un mineral care trebuie să facă parte din alimentația ta. Broccoli este una din cele mai bune legume pentru sănătatea ta.

 Cromul ajută la reglarea glicemiei, la reducerea apetitului și la pofta de dulciuri. Un ajutor prețios deci pentru persoanele care urmează un regim cu un indice glicemic slab și care se luptă mereu cu pofta pentru ceva dulce.

 Broccoli conține și vitamina B6 care este esențială pentru a calma nervii şi pentru a alunga stresul.

 

Morcovii.

 Foarte multă lume fuge de morcovi în timpul unui regim cu indice glicemic si nu fac deloc bine. Întâi și întâi, gustul lor dulce va păcăli puțin pofta de dulce. Deci nu vei mai da iama în dulciuri. Morcovii conțin şi magneziu care după cum bine știți este esențial pentru a regla nivelul de sânge din zahăr. Morcovii te ajută să lupți contra acneii, contra problemelor provocate de soare și ridurilor.

 

Varza.

 Dacă nu te confrunți cu unele probleme digestive varza este una din cele mai bune alimente de consumat dacă ai grijă la aportul tău de glucide. Varza conține un nutrient special numit glutation. Glutation este un nutrient care ajută la reducerea agenților nocivi din sânge. Varza conține și foarte multă vitamina C, care are grijă de imunitatea ta, de sistemul tău digestiv și de articulațiile tale.

 O poți consuma preparată pe vapori sau sub formă de kimchi, 2 feluri care o fac mai ușor de digerat.

 

Dovleacul plăcintar.

 Iată un aliment excelent dacă îți dorești să pierzi în greutate. Este ideal și pentru pielea ta sau pentru glicemie. Dovleacul plăcintar este bogat în Vitamina A, fibre, Vitamina C, dar și în potasiu. Conține și foarte puține glucide. Îl poți pune la cuptor, apoi dă-i coaja jos, taie-l cubulețe și prepară-l apoi ca pe cartofi.