Beneficiile sucurilor crude de fructe si legume

 

Beneficiile sucurilor crude de fructe şi legume

Beneficiile sucurilor crude de fructe si legume

 Nu mai este un secret faptul că alimentația poate să aibă un rol fundamental în prevenirea numeroaselor probleme sau boli cu care ne confruntăm. Și îți mai spunem un secret – sucurile crude de fructe şi de legume sunt delicioase și sunt o adevărată cură de întinerire pentru tine.

 Metodele de extracție ale sucurilor separă fibrele de apă și de nutrienții alimentelor care sunt apoi aproape imediat digerate și asimilate cu un minimum de efort de către organism. Vitaminele, mineralele și enzimele ajung la celulele și la țesuturile care au nevoie de ele într-un timp record.

 

Ce cantitate de suc crud pot consuma?

 Sucurile crude de fructe şi de legume se consumă fără moderație. O jumătate de litru de suc este cantitatea ideală pentru o cură.

 

Sucurile verzi au numeroase virtuți și proprietăți detoxifiante.

 Legumele cu frunze verzi, cruditățile și semințele germinate sunt cele care curăță sângele extrem de eficient. Vin și cu numeroase minerale, oligoelemente, proteine, vitamine și enzime, combat radicalii liberi şi sunt deci ideali pentru eliminarea toxinelor.

 Alfalfa sau lucerna este de exemplu una din cele mai puternice plante de care te poţi folosi.

Poți face o cură cu:

 - ¼ cu suc de iarbă de grâu.

 - ¼ ceașcă cu suc de hrișcă și floarea soarelui.

 - o ceașcă cu suc de castravete - morcov – țelină.

 

Sucul de sfeclă roșie.

 Sucul de sfeclă roșie este ideal pentru a regenera sângele, acționează contra tumorilor și a cancerului și face să scadă glucoza sanguină. În plus are și un efect benefic asupra problemelor legate de menstruație și de menopauză, curăță organic ficatul, rinichii dar şi vezica biliară.

 Consumat alături de sucul de morcovi, sucul de sfeclă roșie este unul din cei mai buni constructori de celule sanguine în general.

 

Sucul de morcovi.

 Sucul de morcovi este cel mai bine echilibrat în termeni de vitamine și minerale. Sucul de morcovi este ideal pentru consolidarea și pentru întreținerea structurii osoase și a dinților. Este și un agent de rezistență contra infecțiilor, protejează sistemul nervos şi stimulează vigoarea și vitalitatea. Sucul de morcovi acționează și pentru a combate problemele cu pielea și cele oculare.

 

Sucul de țelină.

 Sucul de țelină este un tonic nervin, alcalinizează sângele și este o bună sursă de sodiu, de magneziu şi de fier. Sucul de mere-țelină-morcovi este ideal pentru a scădea indicele glicemic. Mai adaugă puțin ghimbir și te vei delecta de minune.

 

Sucul de spanac.

 Sucul de spanac este vital pentru aparatul digestiv și ansamblul său. Consumul său are o influență pozitivă asupra multor boli și afecțiuni. Sucul de spanac este foarte bun și pentru sănătatea dinților şi a gingiilor.