Beneficiile semintelor de susan

 

De ce să consumi semințele de susan? 3 motive

Beneficiile semintelor de susan

 Semințele de susan nu se folosesc doar pentru a orna unele prăjituri sau pâini, ci vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Deci trebuie să le folosești fără a mai sta prea mult pe gânduri.

 Considerate a fi unul din cel mai vechi condiment descoperit de către om, semințele de susan au un gust lejer de alună apreciat de toți și care se potrivește de minune cu o mulțime de feluri de mâncare.

 Semințele de susan sunt niște semințe foarte mici care au însă niște beneficii enorme pentru sanatate.

 

Semințele de susan sunt foarte bogate în nutrienți.

 Știai că o ceașcă de semințe de susan ne poate furniza un procent de 73,5 % din nevoia de cupru, 44,5 % din nevoia de magneziu sau 35, 1% din aportul zilnic recomandat de calciu? Semințele de susan ne furnizează și fosfor, zinc și seleniu.

 

 Cantitatea impresionantă prezentă în semințe de susan este o mare binefacere pentru cei care suferă din cauza poliartritei reumatoide. Acesta este recomandat pentru a calma durerile provocate de artrita reumatoide și eliberează o enzimă care este necesară la reformarea colagenului și a elastinei.

 

Semințele de susan sunt bogate în fibre.

 Nu cred ca mai trebuie să vă amintim cât de importante sunt fibrele pentru sănătate. Dar este util de menționat faptul că semințele de susan conțin niște fibre mai speciale care se numesc sesamină şi sesamolină. Sunt două tipuri de fibre care vin cu niște avantaje deloc de neglijat cum ar fi reducerea nivelului de colesterol, prevenirea hipertensiunii arteriale, protejarea ficatului, dar și ameliorarea funcțiilor hepatice. Aceste fibre pot duce şi la mărirea producției de Vitamine E.

 

Semințele de susan sunt bogate în fitosteroli.

 Fitosterolii au aceeași structură chimică ca și colesterolul. Și vin cu avantajul de a mări răspunsul imunitar și de a reduce riscul apariției unor tipuri de cancer. Este vorba despre aceeași fitosteroli care sunt conţinuţi și de unt. Dar semințele de susan îi conțin într-o mai mare cantitate cu aproximativ 400 mg pentru 100 de grame. Şi în plus este mult mai dietetic să consumi semințe de susan decât untul.

 Cum se pot consuma semințele de susan? Cel mai simplu ar fi să le presari peste crudități, salate, cereale, ciorbe, sau să le folosești pentru produsele de patiserie sau biscuiți. Mai există şi un unt pe bază de susan tahini dar şi gomasio, o sare de susan.