Alga wakame, comoara marii

 

Wakame, o algă cu proprietăți terapeutice surprinzătoare

Alga wakame comoara marii

 Extrem de apreciat în Asia, wakame este un ingredient vedetă din cadrul bucătăriei japoneze care ne răsfață papilele gustative. Însă, în spatele proprietăților gustative, această algă ascunde o mulțime de virtuți terapeutice nebănuite.

 

Originea algei wakame

 Wakame, cunoscută și sub numele de comoara mării, este o algă marină alimentară extrem de apreciată în cadrul bucătăriei nipone. Originară din Japonia, Coreea și China, wakame este o algă extrem de cunoscută în Asia și s-a răspândit încetul cu încetul și prin Europa dar și parțial pe continentul american.

 Wakame se consumă în special în salate dar poate fi consumată și alături de sushi sau în supe. O poți savura și alături de alte ingrediente cum ar fi pastele și legumele. Cu o savoare ce amintește de stridii, wakame merge de minune cu peștii și cu legumele.

 

Alga wakame întărește sistemul imunitar și are un rol detoxifiant

 În vogă în industria cosmetică și alimentară, algele sunt faimoase pentru acțiunile lor benefice asupra pielii și organismului. La fel ca și verișoarele sale, alga wakame este bogată în antioxidanți, în fibre, în calciu și în alte oligoelemente. Datorită acestui fapt, wakame întărește sistemul imunitar și are un rol detoxifiant.

 

Alga wakame contribuie la sănătatea cardiovasculară.

 Alga wakame conține o cantitate mare de acizi grași precum Omega 3, acizi reputați pentru faptul că scad nivelul de colesterol și contribuie la sănătatea cardiovasculară. Wakame conține și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, sodiu, fier, calciu, tiamină, proteine și oligoelemente.

 

Alga wakame un aliat împotriva cancerului.

 Alga wakame este un antioxidant puternic datorită fucoxantinei pe care o conține. Este vorba despre un pigment carotenoid care îi conferă acestei alge culoarea închisă. Fucoxantina controlează și procesul de fotosinteză, transformând lumina în energie. Aceste efecte antioxidante fac din wakame un aliat de nădejde împotriva cancerului, a degenerescenței pielii și părului.

 

Alga wakame previne osteoporoza și tratează problemele de tiroidă.

 Wakame este folosită adesea pentru tratarea problemelor de tiroidă, datorită conținutului bogat de iod. Această algă poate trata carențe în minerale, să prevină osteoporoza și să reducă durerile artritice.

 

Alga wakame are grijă și de frumusețea ta.

 Alga wakame menține nivelul de colagen și de elastină al pielii, stimulează capacitatea regeneratoare a pielii și îi menține catifelarea și elasticitatea. Mineralele prezente în alga wakame contribuie la menținerea sănătății fermității epidermei și a echilibrului hidric, prevenind uscarea pielii în exces. Wakame se poate găsi în compoziția unor produse cosmetice precum cremele hidratante sau antirid.

 

Alga wakame te ajuta sa slăbești.

 Alga Wakame permite, în egală măsură, pierderea în greutate datorită faptului că senzația de sațietate este conferită rapid, facilitează tranzitul intestinal, acționează împotriva celulitei datorită faptului că are un conținut scăzut de calorii.