Beneficiile iaurtului

 

Nenumăratele beneficii ale iaurtului

Beneficiile iaurtului

 Iaurtul se numără printre preferințele multor persoane și datorită faptului că este delicios, este o gustare săracă în calorii, care controlează foamea. Dar știai că iaurtul are o mulțime de efecte pozitive asupra sănătății? Cu condiția să îl alegi fără grăsime (iaurtul grecesc), fără edulcoranți artificiali, considerați din ce în ce mai nocivi.

 

Iaurtul este bun pentru inimă

 Calciul, magneziul și potasiul conținut de iaurt contribuie la scăderea tensiunii arteriale și are mare grijă de inima ta.

 

Iaurtul este excelent pentru digestie

 Ai auzit fără îndoială de nenumăratele beneficii ale probioticelor asupra sănătății florei intestinale. Iaurtul este o sursă perfectă de de probiotice și contribuie la facilitarea digestiei favorizând regularitatea tranzitului intestinal.

 

Iaurtul este excelent pentru piele

 Acidul lactic se regăsește în mai multe produse destinate frumuseții tenului deoarece exfoliază pielea în profunzime și reduce apariția coșurilor, făcând tenul mai luminos. Îți poți confecționa o mască de frumusețe pe bază de iaurt natural și căpșuni zdrobite. Aplică această mască pe tenul perfect curat în jur de 20-30 de minute înainte de a clăti cu apă rece. Rezultat: un ten radios!

 

Iaurtul este bogat în vitamine

 Iaurtul conține vitaminele B5 și B12, potasiu, fosfor, iod, riboflavină și zinc.

 

Iaurtul întărește sistemul imunitar

 Datorită probioticelor care îți păstrează flora intestinală sănătoasă, sistemul tău imunitar va fi mult mai puternic și vei putea trece peste sezonul rece fără să treci prin răceli constante.

 

Iaurtul este bun pentru dinți

 Chiar dacă conține zahăr, iaurtul natural nu provoacă carii deoarece acidul pe care îl conține nu erodează smalțul dinților. În plus, compușii săi protejează gingiile și reduc riscurile de a suferi de o boală parodontală.

 

Iaurtul protejează vezica urinară

 Dacă te numeri printre femeile care suferă de infecții urinare repetate, consumul de iaurt poate face diferența. Femeile care consumă iaurt de cel puțin trei ori pe săptămână au cu 80% mai puține șanse de a se îmbolnăvi.