Remedii impotriva respiratiei urat mirositoare

 

Soluții simple împotriva respirației urat mirositoare

remedii impotriva respiratiei urat mirositoare

 Respirația urat mirositoare este rezultatul unei uscări a mucoasei bucale (gingii, limba, fata interna a obrajilor) care perturba echilibrul bacterian. Insa, exista o serie de soluții simple, la îndemâna oricui, pentru a limita aceste neplăceri.

 

Ai nasul înfundat?

 In momentul în care o răceală te împiedică sa respiri pe nas, nu ai o alta soluție decât sa inspiri și sa expiri pe gura. Rezultat: mucoasa se usucă deoarece secreția de saliva este redusa. Or, unul din rolurile importante ale salivei este curățarea gurii datorita proprietăților sale antiseptice, menținând proliferarea bacteriana sub control. Cu cat este mai putina saliva, cu atât bacteriile sunt mai multe și mirosul mai puternic. Un remediu eficient (pentru respirația urat mirositoare, nu pentru răceală) este guma de mestecat, fără zahar desigur. S-a demonstrat științific faptul ca mestecarea gumei creste producția de saliva.

 

Atenție la dulciuri…

 Si bacteriile sunt dependente de dulciuri, nu numai oamenii. In momentul în care mănânci dulciuri și ele se hrănesc și colonizează rapid toate zonele gurii, în special cele în care periuța de dinți nu poate sa ajungă. Insa, vestea cea buna este ca stomatologii ne recomanda sa mâncam ciocolata (în cantități rezonabile desigur) deoarece aceasta se dizolva mult mai repede în gura decât bomboanele și nu este atât de dulce, calciul pe care îl conține protejând emailul dinților.

 

….si la alcoolul conținut de apa de gura

 Majoritatea apelor de gura antibacteriene conțin alcool. Acesta din urma usucă în mod brutal gura. Alege o apa de gura cu alcool puțin sau chiar fara alcool.

 

Periaza-ti limba

 Din toate bacteriile care trăiesc în gura, cele mai periculoase sunt cele gram-negative. Acestea nu numai ca produc compuși sulfurati volatili cu un miros neplăcut ci și poseda un strat celular protector, imposibil de străpuns. Acestea se ascund în general în spatele gingiilor și în microfisurile limbii. Ata dentara te ajuta sa scapi de aceste bacterii însă, o alta soluție eficienta este periajul limbii, ceea ce reduce cu pana la 70% respirația urat mirositoare.

 

Daca mănânci usturoi, bea lapte

 Singura soluție de a scăpa de celebra respirație cauzata de consumul de usturoi este sa bei lapte. Cercetătorii de la Universitatea Ohio au descoperit recent următorul lucru: consumul de lapte este capabil sa scadă concentrația de compuși aromatici ai usturoiului din gura. Se pare ca laptele integral este mult mai eficient în acest sens decât laptele bătut (asta datorita proprietăților absorbante ale lipidelor), rezultatele fiind mai interesante în momentul în care bei laptele în timpul mesei.