Beneficiile ceaiului negru

 

Beneficiile ceaiului negru

Beneficiile ceaiului negru

 Odată cu apariția pe piața internațională a ceaiului verde și roșu, ceaiul negru a intrat într-un con de umbră. Cu toate acestea, ceaiul negru este unul din cele mai vechi tipuri de ceai. Ceaiul negru este antioxidant, are un conținut scăzut de calorii și este excelent pentru stomac.

 

Cele cinci proprietăți esențiale ale ceaiului negru

 Ceaiului negru este antioxidant: la fel ca și celelalte varietăți de ceai, și ceaiul negru are o bună concentrație de polifenoli care acționează ca un scut de protecție împotriva radicalilor liberi, contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire cutanată și previne problemele cardiovasculare.

 

Ceaiului negru este astringent

  Datorită faptului că ceaiul negru are un conținut bogat de tanini, cei care îi conferă gustul amar, consumul de ceai negru este ideal pentru a lupta împotriva diareii sau gastritei.

 

Ceaiului negru este diuretic

 Ceaiul negru contribuie într-o manieră semnificativă la eliminarea lichidelor corporale.

 

Ceaiului negru este reîmprospătant și cu un conținut scăzut de calorii

 Ceaiul negru are un conținut extrem de scăzut de calorii, conferă un sentiment de plenitudine. Este ideal pentru a înlocui alte băuturi.

 

Ceaiului negru este stimulant

 Ceaiul negru conține substanțe active care acționează asupra sistemului nervos central. Din acest motiv, ceaiul negru este băutura ideală de consumat la micul dejun.

 

Alte beneficii ale ceaiului negru

 Ceaiul negru este benefic pentru păr și piele: ceaiul negru conține antioxidanți care ne protejează pielea și părul. Tratează diferite afecțiuni ale pielii precum acnea.

 

Ceaiului negru întărește sistemul imunitar

 Taninii aflați în număr mare în ceaiul negru contribuie la întărirea sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, ceaiul negru luptă împotriva gripei și răcelii, hepatitei și dizenteriei. În plus, ceaiul negru stimulează producția de celule care ne protejează organismul.

 

Ceaiului negru te ajută să slăbești

 Ceaiul negru are capacitatea de a stimula metabolismul. Înlocuiește cu succes nenumăratele băuturi, bogate în calorii.

 Atenție, însă, nu consuma mai mult de două căni de ceai negru pe zi deoarece poate provoca insomnii.