Relaxează-te în cinci minute

 

9 modalități prin care te poți relaxa în cinci minute

relaxeaza te in cinci minute

 Stresul, nervozitatea și anxietatea nu sunt deloc bune pentru sănătate. Din acest motiv trebuie să înveți și tu care sunt modalitățile prin care te poți relaxa în cinci minute. Și asta deoarece nu ai mereu timp de o ședință de masaj, de meditație sau de yoga. O soluție forte rapidă pentru o problemă mai mult decât actuală.

 

Mergi pe jos

 O plimbare prin parc sau printr-un loc liniștit te va relaxa foarte repede. Dacă ești stresat/ă la birou profită de o pauză pentru a te plimba într-un loc pe care îl iubești. În cinci minute vei uita de toate problemele, vei asculta cântecul păsărilor sau vei putea admira florile. Vei putea edita și la ceea ce te stresează. Un bun moment de calm și de reflexie.

 

Respiră

 Normal că respiri mereu, dar trebuie să o faci mai conștient. trebuie să dai o atenție mai mare aerului care intră la tine în plămâni. Respirația este o forță vitală cu un rol fundamental în viața noastră. Este cea care reduce nivelul de stres și îți permite să te bucuri de o bună cantitate de oxigen. Ai nevoie deci de o serie de exerciții de respirație profundă dacă vrei să te relaxezi pe deplin.

 

Vizualizează

 Adică să visezi cu ochii deschiși. O tehnică care te va relaxa profund. Dacă ai o zi epuizantă la locul de muncă trebuie să te gândești că ești pe o insulă și că savurezi un cocktail sau că ești în mijlocul naturii. Te poți gândi și la un viitor ideal pentru a reduce nivelul de stres.

 

Mănâncă

 Stomacul gol poate mări nivelul de stres și de nervozitate. O gustare sănătoasă te va face să te simți mai bine, iar veselia își va face apariția.

 Acest lucru se datorează legăturii dintre stomac și creier.

 

Trebuie să te ocupi de plante și de flori

 Este o terapie foarte eficientă pentru cei care suferă din cauza unui nivel ridicat de stres. Plantele vin cu un aer mai pur și mai sănătos și te ajută să îți calmezi nervii.

 

Du-te departe de calculator

 Utilizare intensivă a calculatorului poate să mărească nivelul de nervi și de stres. Dacă muncești la calculator trebuie să faci o pauză o dată la două ore.

 

Intră în contact cu natura

 Puțin soare, o plimbare mai scurtă, mirosul unei flori, cântecul păsărilor… toate aceste activități pot să fie foarte relaxante. Deci cei care suferă din cauza stresului, a nervozității sau a depresiei se pot trata intrând în contact direct cu natura.

 

Fă-ți un masaj

 Pentru asta nu trebuie să mergi neapărat la salon. Dacă ai impresia că vei exploda fă-ți un mic masaj. Aplică o presiune în zona situată între arătător și degetul mare pentru a elibera tensiunile inimii. Dacă te doare capul, poți fac un masaj cu mișcări circulare pe tâmple. Nu uita să închizi ochii.

 

Ascultă muzică

 Muzica oferă cele mai calmante rezultate. Dar trebuie să asculți muzică instrumentală, clasică sau mantra pentru a-ți calma nervii.

 

Categorie: