Cum scapi de depresie

 

Ai depresie? Află acum metodele prin care poți scăpa de ea

cum scapi de depresie

 Când avem depresie şi uneori se întâmplă să avem tot mai des această boală, totul în jurul nostru este întunecat şi gri. Nu mai vedem nimic frumos. Nimic spectaculos. Ne gândim, oare de ce mai suntem aici? Ce căutăm? Pentru ce existăm aici dacă nimic nu mai este cum era înainte? Scenariile pe care le avem în minte sunt dintre cele mai dezastroase. Nimic nu merge bine. Vrem doar să murim pentru că totul în jur este distrus.

 

Poţi alege ca depresia să înceteze sau să continue

 Ai de ales. Ori alegi să rămâi în aceea stare mult timp de acum înainte, ori alegi să îţi revii, lucru care va schimba ceva în viaţa ta. Starea aceasta poate să existe sau nu. Noi am creat asta cu gândurile noastre. În momentul în care totul merge prost şi observăm cum realitatea din jur nu mai este pe placul nostru, apare această stare. Pentru ce să mai exist dacă nu mai am nimic frumos în viață? Oare chiar nimic? Alegi să rămâi în această stare sau alegi să încetezi şi să revii la normal? Totul depinde de alegerea ta.

 

De ce avem depresie?

 Pune-ţi întrebări. Multe întrebări. Întreabă-te mereu: de ce am această depresie? Observă ce răspuns primeşti. Primul gând este cel adevărat. Alege să îţi pui întrebări de fiecare dată când observi că ai pierdut controlul. Majoritatea oamenilor suferă de depresie din cauza stresului. Stres la muncă, stres acasă, stres în familie. Acest lucru provoacă mintea şi o face să îşi îndrepte atenţia către tot ce poate fi mai rău. Păi dacă peste tot este stres, cum ar putea mintea să găsească o clipă de linişte? Nu poate. Ea este mereu agitată. Tot ce poate să facă mintea este să provoace scenarii negative.Şi astfel ajungi să îţi pierzi până şi bucuria de a mai trăi.

 

Depresia este pierderea controlului minţii

 Când ai depresie pierzi controlul minţii şi astfel ajungi să disperi. Nu mai ştii cine eşti, ce vrei să faci, nu mai vezi nicio frumuseţe în jurul tău, nu mai simţi nimic. Şi totuşi acest lucru se poate îndrepta şi se poate vindeca. Dacă realizezi că tu nu eşti mintea ta şi că unele gânduri nu sunt ale tale, atunci eşti pe calea cea bună.

 

Priveşte totul dintr-o altă perspectivă

 Pentru a te vindeca de depresie, pe lângă alegerea vindecării mai ai de parcurs câţiva paşi. În primul rând să îţi schimbi percepţia asupra vieţii. Viaţa este atât de minunată şi atât de frumoasă încât totul merită trăit şi experimentat. Dacă nu vezi asta este din cauză că ai fost prea mult în lumea negativă. Ţi-ai creat toate scenariile negative posibile pe care apoi le-ai şi trăit. Ai stat în lipsa banilor, a locului de muncă, a relaţiilor, a sănătăţii. Ce ar fi să schimbi această perspectivă? Ce ar fi să stai într-o abundenţă de bani, de locuri de muncă, de relaţii, de sănătate? Imaginează-ţi cum ar fi viaţa ta dacă ai avea toate aceste lucruri acum. Stai în aceea stare cât de mult poţi.

 

Imaginaţia este cea care ţi-a creat depresia

 Din moment ce noi ne creăm lumile noastre prin imaginaţie şi simţire este normal să putem să ne creăm o viaţă minunată cu tot ce ne dorim. De ce să lăsăm depresia să ne strice viaţa? O putem accepta în viaţa noastră ca pe o lecţie din care am învăţat ceva. Dar apoi nu ne mai este de folos în niciun fel. Şi astfel cu ajutorul imaginaţiei începem să vedem lucrurile pe care le dorim şi ce vrem să schimbăm în viaţa noastră. Prima dată ne imaginăm că suntem sănătoşi, fericiţi, iubitori. Ne folosim imaginaţia pentru a crea tot ce ne dorim să avem. Imaginile din mintea noastră vor începe să se schimbe odată cu crearea lor. Stăm relaxaţi. Închidem ochii şi vedem o lume pe care am vrea să o trăim. Chiar şi pentru câteva momente putem să facem asta. Dacă imaginile nu vor să stea la locul lor, nu e nicio problemă. Nu trebuie să forţăm. Mai încercăm. Până reuşim să vedem lucrurile pe care le dorim.

 

Sentimentele pot schimba depresia

 O altă unealtă pe care am primit-o atunci când am venit pe lume, este sentimentul. Cu ajutorul sentimentelor noi putem să simţim ce vrem. Când avem depresie simţim o stare de rău, de nimicire, de inexistență. Putem schimba acest lucru, prin schimbarea sentimentelor. Ce ne face să zâmbim? Ce ne face să ne simţim bine? Ce ne poate schimba starea? Poate este o persoană, un animal, o jucărie, un film, o mâncare, un copil. Indiferent ce este, gândul ar trebui să fie direcţionat în aceea parte. Odată ce ne gândim acolo, atenţia noastră este în altă parte. Sentimentele noastre încep să prindă contur şi să se modifice, în funcţie de gândurile pe care le avem. Când avem gânduri bune, de iubire, de fericire, sentimentele noastre sunt tot de iubire şi fericire. Când avem gânduri negative, de boală, de tristeţe, de pierdere, sentimentele sunt şi ele în aceea parte. De aici se modifică şi postura corpului dar şi comportamentul nostru. Devenim iritaţi, nervoşi, plângăcioşi.

 

Afirmaţii, sentimente, imaginaţie

 Sunt de acord că afirmaţiile în momentele depresiei nu ajută cu nimic. Degeaba tot repetăm că suntem sănătoşi şi fericiţi dacă nu simţim acest lucru. Ar trebui să avem o imaginaţie tare bogată şi încrezătoare ca să putem să ne schimbăm viaţa prin afirmaţii. De fapt, aceste afirmaţii ar trebui spuse doar atunci când suntem într-o stare pozitivă şi credem în ceea ce afirmăm. Când suntem într-o stare negativă, cum este o depresie, nu va ajuta prea mult. Atunci avem la îndemână alte soluţii. Sentimentele nu le putem schimba dintrodată din negative în pozitive decât dacă ne gândim la lucruri sau la ceva care ne face plăcere. Iar imaginaţia nu prea ajută în cazul în care mintea este plină de scenarii negative.

 

Totuşi există o soluţie pentru depresie

 Există soluţii pentru a scăpa de depresie. În primul rând trebuie să acceptăm situaţia aşa cum este. Apoi trebuie să alegem să fim sănătoşi şi să ne bucurăm de viaţă. Pentru a scăpa de depresie şi a te bucura de viaţă, poţi să te rogi. Ajută foarte mult în vindecarea ta. Dar nu rugăciunea tradiţională, de genul: dă-mi Doamne sănătate. Roagă-te aşa: Doamne, astăzi eu las în seama ta aceasta depresie pe care mi-am creat-o. O las Doamne în lumina iubirii tale. Ia această energie de la mine şi eliberează-mă de povara ei. Îmi cer iertare de la ea. Îmi cer iertare de la Tine, Doamne. Mulţumesc pentru că mă încarci cu gânduri pozitive, imagini minunate şi sentimente de iubire. Te iubesc, Doamne.

 Această rugăciune mică te ajută să scapi de depresie şi de starea negativă în care eşti. Spune-o de câteva ori pe zi cu o credinţă de neclintit. Astfel vei ajunge să te vindeci şi să fii fericit din nou.