Cum să ne vindecăm spiritual cu ajutorul Îngerilor

 

Ce reprezintă vindecarea spirituală?

cum sa ne vindecam spiritual cu ajutorul ingerilor

 Vindecarea spirituală înseamnă renunțarea la suferințele care înlănțuie sufletul și-l tulbură. Vindecarea spirituală înseamnă a-l căuta pe Dumnezeu și a ne aminti de originea și de misiunea originară a ființei care are nevoie de această vindecare profundă.

 Scopul unei vindecări spirituale este alinierea și echilibrarea sufletului, a minții, a spiritului și a corpului pentru ca ființa umană să-și recapete armonia. Această armonie se numește Grație și este starea naturală a ființei umane.

 

Cum se manifestă ajutorul angelic în procesul de vindecare?

 Îngerii, ființe de lumină care au fost descriși ca fiind gândurile lui Dumnezeu, ajută ființa umană care cere ajutor în vederea unei vindecări spirituale. Dumnezeu îi trimite pe îngerii săi, purtători ai luminii și iubirii divine, să salveze sufletul din întunericul și ignoranță și de la îndepărtarea de îndeplinirea misiunii sale personale.

 Înainte de toate, vindecarea spirituală înseamnă abandonarea ființei în fața voinței lui Dumnezeu, menținând ferm în suflet faptul că Dumnezeu dorește binele tuturor creaturilor sale. A cere îngerilor să ne ajute în procesul vindecării înseamnă a avea încredere în voința divină care este sinonimul sănătății, armoniei, păcii, bucuriei.

 

Îngerii și iubirea divină

 Îngerii sunt ființe pure, a căror esență este iubirea divină a lui Dumnezeu. Natura lor profundă este iubirea, iar misiunea lor este de a fii mesagerii acestei iubiri.

  Puțin știu însă că ființele umane au și ele în adâncul profund al sufletului o parte divină care este din aceeași esență ca a ființelor angelice. Lipsa iubirii în diferitele sale manifestări este rădăcina oricărei boli manifestate la nivel fizic.

 În cadrul unei vindecări spirituale, îngerii înconjură plini de iubire persoana care are nevoie de ajutorul lor pentru a o îndruma spre starea de Grație Divină care face posibilă orice vindecare, atât la nivel fizic, cât și sufletesc sau mental.

 

Îngerii și lumina divină

 Atunci când ființele umane, în anumite cazuri speciale, au acces la lumile angelice și văd sau percep aceste ființe de lumină, le descriu ca fiind constituite din lumină. Lumina spirituală este o manifestare evidentă a iubirii divine.

 Nu este deloc o întâmplare faptul că vechile civilizații precum cea egipteană, celtică și cea mayașă au divinizat atât de mult Soarele și Luna. Unele populații arhaice folosesc, chiar și astăzi, lumina soarelui împotriva maladiilor. Bolnavul este expus la soare, în așa fel încât partea dureroasă a corpului să rămână descoperită. Deoarece lumina solară are efecte de vindecare, cu această metodă s-au obținut de multe ori rezultate bune.

 Sângele uman, de exemplu este foarte asemănător clorofilei din plante și răspunde razelor solare. Lumina care este absorbită prin ochi îi indică creierului câtă melanină trebuie să producă pentru a se proteja de excesul de lumină și pentru a putea profita de beneficiile sale.

 Lumina fizică este importantă în procesul vindecării spirituale deoarece ne conectează cu puterea vindecătoare a Universului și a Pământului. Corpul fizic trebuie să fie armonizat cu spiritul pentru ca vindecarea spirituală să se poată produce.

 

Cum ne ajută lumina angelică?

 Lumina subtilă a îngerilor are aceleași efecte asupra sufletului precum lumina fizică o are asupra corpului. Nu este necesar să o vedem ca să ne-o putem imagina hrănind și vindecând întreaga noastră ființă. Mintea umană răspunde procesului de vizualizare în același mod în care simte ceva în planul concret, material. Când ne imaginăm ceva, ființa experimentează aceasta ca și cum ar fi realitate. Un experiment științific realizat cu atleți a demonstrat că mușchii acestora răspundeau la stimulii mentali atunci când se vizualizau în plină cursă de atletism.

 Vizualizarea luminii de diferite culori sau a curcubeului este esențială pentru vindecarea spirituală. Cromoterapia modernă utilizează tocmai puterea vindecătoare a culorilor.

 Culorile aurelor îngerilor și arhanghelilor au proprietăți vindecătoare atunci când le vizualizăm și medităm cu ele. Este foarte eficient de asemenea, exercițiul care poate fi realizat zilnic, de a ne simți îmbrățișați și ocrotiți de aripile de lumină strălucitoare ale îngerului nostru păzitor. 

 

Sfântul Arhanghel Rafael și lumina vindecătoare verde

 Arhanghelul Rafael este prin excelență arhanghelul vindecării. Numele său semnifică Vindecător Divin sau Dumnezeu vindecă și îi poți cere ajutorul atunci când ai nevoie de vindecare atât spirituală cât și fizică. Rafael vindecă de asemenea tulburările, traumele și rănile emoționale care provin dintr-un dezechilibru sufletesc profund al persoanei în cauză. Bolile fizice sunt expresiile și manifestările trăirilor sufletești dizarmonioase pe care ființa umană le experimentează.

 Pentru a lucra eficient cu Arhanghelul Rafael, se pot folosi diferite metode de vindecare spirituală. Vizualizarea unei lumini verzi strălucitoare, de culoarea smaraldului, în zonele dureroase sau rănite ale corpului este o modalitate la îndemâna tuturor pentru a profita de ajutorul celest al acestui arhanghel. Ne putem vizualiza de asemenea tot corpul ca fiind scăldat în această lumină verde vindecătoare, ca un duș de lumină regenerantă și revigorantă.

 Ne putem vizualiza de asemenea îmbrățișați de aripile ocrotitoare, de culoarea smaraldului, ale Arhanghelului Rafael, pe care-l putem apela cu încredere de fiecare dată când avem nevoie de ajutorul său divin.

Categorie: