Muşchiul secret al controlului sexual

      

Muşchiul pubiococcigian – muşchiul secret al controlului sexual

 muschiul secret al controlului sexualImportanţa muşchiului pubiococcigian a fost descoperită în Occident în anii ’40 de către Arnold Kegel, medic ginecolog. El a dezvoltat faimoasele exerciţii Kegel care au vizat inițial ușurarea nașterii. Femeile au descoperit că asemenea exerciţii le amplifică totodată dorinţa sexuală, le intensifică orgasmele şi le ajută să sublimeze energia erotică. Întărirea acestui muşchi este la fel de importantă și pentru sănătatea pelviană a unui bărbat, pentru plăcerea sa sexuală, cât şi pentru controlul orgasmului.

 

Ce este muşchiul pubiococcigian

 Muşchiul pubiococcigian este o fâşie musculară care se întinde de la osul pubian, până la coccis. Cei mai mulţi bărbaţi simt acest muşchi la nivelul perineului chiar sub testicule şi în faţa anusului. Acesta este muşchiul pe care îl utilizaţi atunci când vreţi să blocați urinarea. Muşchiul pubiococcigian este responsabil şi de contracţiile ritmice din pelvis şi anus din timpul orgasmului. În lucrarea Punctul G, Whipple şi Perry descriu astfel importanţa muşchiului pubiococcigian: „dacă bărbaţii îşi întăresc puterea muşchiului pubiococcigian ei vor putea de asemenea, să separe orgasmul de ejaculare şi să experimenteze chiar orgasme multiple.”

La bărbaţi, orgasmul se naşte în prostată, deci a învăţa cum să contractaţi prostata cu ajutorul muşchilor este esenţial pentru controlul şi sublimarea energiei sexuale.

 Muşchiul pubiococcigian (care înconjoară glanda prostată) este asemeni unei valve în jurul organelor genitale, pe care va trebui să învăţaţi să o deschideţi şi să o închideţi pentru a separa orgasmul de ejaculare. 

 

Exerciţii pentru antrenarea muşchiului pubiococcigian

 Există multe exerciţii pentru întărirea muşchiului pubiococcigian, care au fost predate în Occident, cele mai multe dintre ele fiind adaptări ale tehnicii originale a lui Kegel. Toate însă constau în contracţia şi relaxarea la voinţă a acestui muşchi, deşi numărul de repetiţii şi durata de timp sugerată pentru menţinerea contracţiilor variază. În cele ce urmează propunem două tehnici simple care, realizate constant ajută foarte mult la controlul energiei sexuale, la transmutarea şi sublimarea ei. 

I. Cel mai uşor mod de a identifica muşchiul pubiococcigian şi de a-l folosi pentru amplificarea capacităţii de control a energiei erotice este de a opri de mai multe ori pentru câteva secunde curgerea urinei prin contracţia muşchilor pelvieni. Oprirea urinării este primul act de control pe care l-aţi utilizat asupra propriului corp. Utilizarea capacităţii de a vă controla fluxul urinar vă poate ajuta să vă controlaţi mai apoi ejacularea, deoarece canalul urinar, cel ejaculator şi canalul veziculelor seminale trec toate prin prostată în cazul bărbatului.

 Dacă aveţi un muşchi pubiococcigian puternic, va trebui să reuşiţi să opriţi cursul urinei şi apoi să-l porniţi din nou. Dacă aceasta este dificil pentru dumneavoastră înseamnă că muşchiul pubiococcigian este slab. Cea mai importantă parte a practicii este pur şi simplu de a vă opri şi de a reîncepe să urinaţi de mai multe ori atunci când corpul vă cere să goliţi vezica urinară.  

muschiul secret al controlului sexual 1II. Exerciţiul pe care îl propunem în continuare are la bază un principiu taoist străvechi, şi anume: muşchii circulari ai corpului (incluzând muşchii din jurul ochilor, gurii, perineului şi anusului) sunt conectaţi între ei. Contractând muşchii din jurul ochilor şi gurii puteţi mări forţa de contracţie şi împingere a muşchiului pubiococcigian. Este cel mai uşor să începeţi să practicaţi acest exerciţiu stând pe scaun, dar ulterior veţi putea să faceţi acest exerciţiu şi în timp ce sunteţi în picioare sau întinşi la orizontală.

1. Inspiraţi şi concentraţi-vă asupra prostatei, perineului şi anusului.

2. Expirând, contractaţi muşchiul pubiococcigian în jurul prostatei şi în jurul anusului, în timp ce contractaţi muşchii din jurul ochilor şi gurii.

3. Inspiraţi şi relaxaţi-vă, eliberând muşchiul pubiococcigian, pe cei din jurul ochilor şi pe cei din jurul gurii.

4. Repetaţi paşii 2 şi 3 contractând muşchii în timp ce expiraţi şi relaxaţi-i în timp ce inspiraţi de nouă până la treizeci şi şase de ori.

 Cea mai importantă fază a practicii în obţinerea unui control cît mai bun asupra energiei sexuale este pur şi simplu contractarea şi relaxarea muşchiului pubiococcigian cât mai des posibil ceea ce se poate face practic oriunde – în timp ce conduceţi maşina, în timp ce ascultaţi un curs, în timp ce scrieţi, în timp ce participaţi la o şedinţă plictisitoare sau chiar acum. Faceţi acest exerciţiu de cel puţin două sau trei ori pe zi. Creşteţi gradat numărul şi frecvenţa contracţiilor. Perseverenţa este extrem de importantă. Un mod de a vă ajuta să dezvoltaţi o rutină zilnică este de a vă asocia practica cu evenimentele zilnice, cum ar fi trezirea de dimineaţă, duşul zilnic sau de momentul culcării seara. 

                                                                                                     Cristian Țurcanu