Efectele adverse ale anticonceptionalelor

 

Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul

 efectele adverse ale anticonceptionalelorPilulele anticoncepţionale, sau pe scurt, anticoncepţionalele, sunt mai degrabă o otravă decât o metodă contraceptivă sau un medicament. Puteţi să luaţi un prospect la întâmplare, să vă uitaţi cu atenţie şi veţi vedea o listă enormă de explicaţii şi dovezi în acest sens.

Efectele adverse ale anticoncepţionalelor

 Hormonii artificiali conţinuţi de pilulele contraceptive produc tot felul de efecte nefaste în organism, printre care şi modificarea vaselor sanguine. Din acest motiv este contraindicat şi foarte periculos fumatul pe perioada folosirii anticoncepţionalelor: cele două combinate pot avea un efect letal. Dar nu este neapărat nevoie de gudronul din ţigări pentru a te alege cu tromboză sau cu un accident vascular. Anticoncepţionalele singure pot fi foarte eficiente în acest scop.

 Anticoncepţionalele pot produce tulburări de vedere şi scăderea acuităţii vizuale, dar acestea nu sunt decât efecte de faţadă, manifestări ale unor dereglări la un nivel mult mai profund.

 Prospectele anticoncepţionalelor avertizează că trebuie oprită imediat administrarea şi trebuie consultat de urgenţă un medic în cazul observării oricărui semn posibil de tromboză, infarct sau accident vascular cerebral care se poate manifesta, de exemplu, prin:
- o tuse neobişnuită,
- o durere severă în piept care poate ajunge în braţul stâng,
- senzaţie de lipsă de aer,
- un atac migrenos sau cefalee severă, prelungită şi neobişnuită,
- pierderea parţială sau completă a vederii sau vedere dublă,
- dereglarea vorbirii sau incapacitate de a vorbi,
- modificări bruşte de auz, percepţii olfactive sau gust,
- ameţeli sau leşin,
- slăbiciune sau amorţeli în orice parte a corpului,
- durere severă în abdomen,
- durere severă sau umflarea picioarelor,
iar lista este continuată de alte efecte suspecte, considerate însă mai puţin grave, întrucât în cazul acestora este recomandată doar vizita la medic: apariţia unor noduli la sân, sângerări vaginale puternice sau neobişnuite, diaree severă ş.a.

Efecte benefice ale anticoncepţionalelor

 Prezentarea „efectelor benefice” ale anticoncepţionalelor („terapeutice”, ar spune unii medici) este destul de ambiguă. Anticoncepţionalele pot regla ciclul menstrual, pot reduce sângerările prea abundente sau prea îndelungate, pot chiar reduce vizibil acneea. Însă aplicarea lor în practică demonstrează uneori chiar contrariul, de exemplu apariţia de acnee şi nicidecum dispariţia ei. Explicaţia aici este simplă, căci anticoncepţionalele produc şi modificări ale mucoaselor şi secreţiilor, ba chiar pot provoca intoleranţă la lentilele de contact.

 Prospectul menţionează, de asemenea, că s-au raportat cazuri numeroase când anticoncepţionalele au scăzut riscul sarcinilor extrauterine. Dar ne putem întreba, sincer, dacă nu cumva e vreo greşeală de tipar. Căci, din contră, anticoncepţionalele cresc riscul apariţiei unor sarcini extrauterine. Asta ca să nu mai spunem că eficienţa lor este undeva în jur de 60-70%, existând destule cazuri de femei care au rămas însărcinate deşi foloseau în mod corect anticoncepţionale, fără să uite de administrarea unei pilule sau fără să decaleze ora. Iar o astfel de sarcină de obicei se sfârşeşte cu un avort şi cu mari probleme pentru femeia în cauză. De la sarcini extrauterine până la sterilitate. Căci da, anticoncepţionalele folosite timp îndelungat pot avea ca efect şi sterilitatea.

 Marea întrebare care se pune este de ce folosesc femeile anticoncepţionale? Există metode mult mai eficiente de contracepţie (cum ar fi, de exemplu, continenţa sexuală), dacă scopul urmărit de ele este contracepţia. Dar anticoncepţionalele sunt prescrise de aproape toţi (în speranţa că există şi excepţii) medicii ginecologi pentru orice dereglare ce ţine de sistemul reproducător feminin. Însă mai sus tocmai am demonstrat că anticoncepţionalele nu au efectele terapeutice pe care şi le-ar dori unii, ci din contră. În plus, unele anticoncepţionale sunt incompatibile cu orice tratamente naturiste şi produse naturiste, în sensul că acestea reduc eficienţa lor în materie de contracepţie. Păi ce faci dacă suferi de o simplă răceală? Nu metodele naturiste sunt cele mai sănătoase? Sau nu, dacă iei anticoncepţionale în scop contraceptiv automat trebuie să renunţi la orice tratament naturist, căci altfel rişti să rămâi însărcinată şi nu mai are nici un sens.

 Astfel de medici ginecologi nu ţin cont nici de alte aspecte importante. Este foarte cunoscută vorba pe care o spun unii profesori, uneori în mod ironic, elevilor lor, când îi sfătuiesc pe aceştia să-şi rezolve singuri exerciţiile şi problemele la matematică, să nu le copie gata rezolvate de la colegii mai harnici, căci altfel li se atrofiază creierul. Cam acelaşi principiu funcţionează şi aici. De cele mai multe ori anticoncepţionalele nu au nici un efect de reglare hormonală pentru fetele tinere care nu şi-au început încă viaţa sexuală, ba din contră, mai degrabă de dereglare.

 Există pentru dereglările ce ţin de sistemul reproducător feminin, ca şi pentru aproape orice afecţiune de orice tip, diverse tratamente naturiste. Dar foarte mulţi medici ginecologi nici nu au auzit de aşa ceva, iar dacă au auzit nu vor să recunoască. De ce oare? Şi de ce metodele de tratament naturiste dau rezultate, iar anticoncepţionalele nu? Răspunsul este foarte simplu, însă pentru cei mai mulţi dintre medicii ginecologi acest fapt este un adevărat mister. O vrăjitorie, poate, sau o iluzie. Cine ştie, poate o minune sau un noroc inexplicabil.

 Anticoncepţionalele, ca şi antibioticele, slăbesc sistemul imunitar, iar mecanismele naturale ale organismului duc la dezvoltarea excesivă a bacteriei candida, apărând astfel candidoza. Aceasta este un semnal natural că imunitatea a fost scăzută. Ca şi pentru anticoncepţionale, şi pentru antibiotice există alternative naturale, una dintre ele fiind propolisul, o adevărată binecuvântare a naturii.

 Dacă tot am pătruns în arealul tratamentelor naturiste, să luăm în calcul plante precum creţişoara, mlădiţele de zmeur, mugurii de coacăz negru, traista ciobanului, coada şoricelului, mărarul, salvia.
 - Creţişoara este foarte utilă în caz de dezordini provocate de tratamentul cu anticoncepţionale, împotriva diareii, a hemoragiilor interne, a acneei pe fond hormonal, în caz de chisturi ovariene, fibrom uterin, mastoză fibrochistică, ciclu menstrual neregulat şi dureros, şi nu numai.
 - Mărarul poate fi întrebuinţat cu succes în caz de sterilitate feminină şi dureri menstruale, cât şi în amenoree (lipsa menstruaţiei).
 - Mlădiţele de zmeur sunt o binecuvântare a naturii pentru aparatul genital feminin, fiind utile cam în orice tip de afecţiune specifică acestuia.
 - Mugurii de coacăz negru sunt benefici, printre altele, în caz de chisturi ovariene şi fibrom uterin.
 - Traista ciobanului este folosită pentru tratarea tendinţelor hemoragice de orice natură, inclusiv a menoragiilor (hemoragii menstruale excesive), metroragiilor (hemoragii uterine în afara menstruaţiei) şi dismenoreei (menstruaţie dureroasă).
 - Salvia este utilă în dismenoree.
 - Coada şoricelului are de asemenea diverse întrebuinţări, fiind foarte bună şi pentru potenţarea efectelor altor plante, cum ar fi în caz de menometroragii (sângerare menstruală de prea lungă durată), dar şi de menstre neregulate şi dureroase.

 Aceste plante pot fi utilizate şi sub formă de ceaiuri, însă efect mai puternic îl au tincturile (extracte hidroalcoolice) şi gemoderivatele (extracte glicerohidroalcoolice). Unele plante se pot administra şi sub formă de pulbere, pulberea administrată sublingual având poate efectele cele mai puternice. În funcţie de afecţiune şi de gravitatea ei, pot fi asociate mai multe plante.

 Desigur, pentru orice afecţiune există un tratament naturist, însă multe dintre ele au fost uitate odată cu îndepărtarea omului de natură. Să nu uităm că tratamentele naturiste au dat roade întotdeauna, altfel ele nu ar fi fost întrebuinţate timp de atâtea milenii, până în ziua de azi. Nu este vorba de superstiţie, ci doar de comuniunea dintre om şi natură. Cu cât vom şti să fim mai aproape de natură şi să o respectăm, să nu îi desconsiderăm principiile, cu atât mai bine ne va fi.

Anticoncepţionalele au un efect devastator asupra femeii. Prin distrugerea organismului femeii este alterată inclusiv puterea de procreaţie şi de a avea urmaşi sănătoşi, ceea ce duce inevitabil la degradarea speciei umane. Cel mai bine pentru noi ar fi să ne axăm mai mult pe metodele naturale de tratament, să le dezvoltăm în beneficiul nostru şi astfel să redescoperim binefacerile naturii pe care mulţi dintre noi le-au uitat.

Categorie: