Cum poţi folosi floarea de portocal în bucătărie?

 

Apa de flori de portocal în bucătărie

cum poti folosi floarea de portocal in bucatarie

 Câteva picături de floare de portocal în felurile tale de mâncare, sunt mai mult decât de ajuns pentru a te face să călătorești. Noi îți spunem cum o poți folosi în bucătărie.

 

Cea mai subtilă aromă şi cel mai fresh parfum.

 Floarea de portocal se obține prin distilarea petalelor de portocal amărui.

 Apa de flori de portocal se folosește în bucătărie în bazinul mediteranean dar şi în Orientul Mijlociu. Se regăsește în numeroase rețete mitice de desert. Aici putem aminti tarta tropeziană, coarnele de gazelă, se poate folosi pentru o tartă flan libaneză, brioşe, etc.

 

Într-o marinată

 Amestecă o lingură de miere cu una de ulei de măsline, cu sucul de la o portocală şi cu o lingură de floare de portocal. Adaugă şi un usturoi mărunțit. Asezonează. Aici poți marina pieptul sau pulpele de pui înainte de ale carameliza în tigaie cu ulei de măsline. Poţi înlocui pieptul de pui cu somon dar trebuie să înlocuiești și usturoiul cu o lingură de sos de soia.

 

Într-o vinegretă

 Amestecă patru picături de floare de portocal cu felii de roșii fresh. Mai stropește totul cu ulei de măsline şi presară peste şi sare de mare.Simplu şi foarte original.

 

Prepara o limonada

 Într-un litru de apă gazoasă varsă 4 linguri de miere lichidă, sucul de la patru lămâi şi o lingură de floare de portocal. Amestecă şi gata.

 

Într-o tajină

 Prepară nişte pulpe de pui sau de iepure în ulei de măsline. Adaugă o ceapă mărunţită, 30 cl de apă, o linguriţă de scorţişoară şi una de ghimbir pudră. Asezonează, lasă totul la foc timp de 30 de minute, apoi adaugă 3 linguri de miere, 2 de floare de portocal, 200 de grame de prune şi mai prepară totul încă 15 minute. Înainte de servire, mai presară coriandru peste.

 

Într-o prăjitură

 Ai nevoie de cojile de la o portocală. Pune-le în 10 cl de apă alături de 2 linguri de zahăr. Fierbe totul la foc puternic timp de 3 minute. Cojile de portocală trebuie să fie tăiate apoi cât mai fin. Într-un bol amestecă 50 g de făină, 50 g de pudră de migdale şi 150 de g de zahăr glasat.Mai încorporează 4 albuşuri bătute spumă. Mai ai nevoie de 120 de g de unt topit şi de cojile de portocală. Pune totul în tavă sau forme şi presară cu muguri de pin.

Categorie: