Ierburi aromatice pentru un desert delicios

 

Ierburi aromatice pentru un desert delicios

Ierburi aromatice pentru un desert delicios

 Menta este delicioasă pe post de desert. De acord. Dar busuiocul l-aţi încercat până acum? Aţi îndrăzni să folosiţi de acum înainte caprifoi, cimbru sau anason pentru deserturi? De ce nu! Noi îţi şi spunem cum.

 Dacă ierburile fine se simt cel mai bine cu preparatele sărate cel mai adesea, acestea sunt uitate atunci când vine vorba despre prepararea celor mai delicioase şi celor mai parfumate deserturi.

 

Menta

 Menta poate aromatiza adesea şi unele siropuri lejere şi mai este folosită în combinaţie cu ciocolata. Dar ce ar fi să încerci şi nişte combinaţii mai îndrăzneţe?

 Menta este cea mai decorativă şi se poate folosi pentru îngheţate, pentru spume sau creme şi salate de fructe.

 Numeroase restaurante propun din ce în ce mai mult cele mai îndrăzneţe şi mai interesante combinaţii. Trebuie să le încerci şi tu- caise cu rozmarin, cremă de zahăr ars cu cimbru sau şerbet cu busuioc.

 

Cimbrul și rozmarinul

 Cimbrul și rozmarinul cu savoarea lor caldă şi intensă se potrivesc de minune cu fructele de vară şi cu citricele. Sunt ideale şi pentru a le pune în valoare prospeţimea. Vin cu un parfum minunat şi pentru siropurile de zahăr, carameluri sau alte dulciuri.

 

Busuiocul

 Se foloseşte numai crud, deoarece căldura îi poate distruge frunzele. Infuzat în lapte rece sau folosit pentru marinate, pune cel mai bine în valoare cu savoarea sa plină de prospeţime şi care ne duce cu gândul la lămâie fructele roşii, caisele şi ananasul.

 

Tarhonul

 Tarhonul se potriveşte şi el foarte bine cu ananasul mai ales atunci când este tras puţin în caramel. Este ideal şi alături de struguri, de pepene galben şi de citrice.

 

Coriandrul

 Coriandrul iubeşte fructele exotice, citricele sau orice tip de desert. Mai ales cele pe bază de nucă de cocos şi cele cu mirodenii cât mai multe.

 

Pătrunjelul

 

 Pătrunjelul este cel care poate parfuma aluaturile, fructele şi care apreciază foarte mult oleaginoasele. Adică nucile, alunele şi migdalele.

 

Anasonul

 Anasonul este cel care apreciază preparatele pe bază de produse lactate pentru care vine cu un gust puternic şi savuros. Un gust foarte plăcut, ideal şi pentru citrice.

 Şi în ceea ce priveşte eşalota şi usturoiul, acestea pot deveni şi dulci şi delicioase alături de sosurile chutney sau de dulceţuri.

 

Şofranul şi menta

  Şofranul şi menta sunt cele mai folosite ierburi aromatice pentru desert. Pentru şerbeturi, pentru compoturi sau pentru salatele de fructe foloseşte menta. Şi există numeroase deserturi originale pentru care poţi folosi – un şerbet cu verbină de exemplu sau cu lavandă.

 

Categorie: