Gătește green, glamour și gurmand

 

Gătește green, glamour și gurmand

gateste green glamour si gurmand

 Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că nu poți veni cu mai multă energie la tine în farfurie. Pentru a te bucura de o iarnă gurmandă și în plină formă, iată ce trebuie să faci pentru a adopta o bucătărie green, sănătoasă și foarte echilibrată.

 

Gătește green și fără gluten

 Pentru cea mai lejeră bucătărie, gurmandă și antioxidantă care valorizează fructele, legumele și proteinele de calitate și fără gluten, trebuie să te folosești de tipurile de făină alternativă de hrișcă, de năut, de orez integral, de nucă de cocos sau de pudră arrow. Nu mai folosi paste și grâu ci apelează la quinoa care este bogată în fibre, acizi grași, vitamine și minerale care te ajută să savurezi altfel deliciosul risotto, galetele și prăjiturile.

 

Gătește green fără ouă

 Dacă vrei să prepari unele produse de patiserie glam și veggie, trebuie să te gândești să înlocuiești ouăle cu un piure de fructe sau de legume – banane, mere sau dovlecel. Prăjiturile tale vor fi mult mai moale. Este bună și ideea de a le înlocui cu oleaginoase – piure de susan, de nuci sau de migdale albe, etc. Vin cu o consistență mai moale și mai parfumată.

 

Gătește green fără sare

 Pentru a pune cel mai bine în valoare gustul dar și pentru a reduce consumul de sare, trebuie să te bazezi pe gomasio, un ingredient detox pe bază de susan care te ajută să îți cureți ficatul, ajută la buna funcționare a sa dar și a rinichilor. Îl poți presăra peste orice tip de preparat.

 

Gătește green fără proteine animale

 Pentru a găti cât mai vegetarian trebuie să renunți la proteinele animale dar trebuie să încerci să le înlocuiești deoarece sunt indispensabile pentru buna funcționare a organismului. Trebuie sa mizezi pe piureul de nuci, de semințe, de quinoa, pe linte, fasole sau năut care se absorb și de digeră ușor și care au virtuți anti-inflamatorii și care ajută digestia și întăresc sistemul imunitar.

 Trebuie să te gândești și la cânepă care este bogată în acizi grași esențiali dar și o bună sursă de glucide, fibre și minerale.

 

Gătește green fără lapte de vacă, fără unt și fără smântână

 Și pentru asta nu există numai laptele de soia. Laptele vegetale sunt disponibile într-o paletă mare de savori – migdale, nuci. Sunt ideale pentru sucurile smoothie, pentru un smoothie, un ceai, o supă, o budincă sau un terci. Sunt foarte originale și onctuoase, smântâna de caju sau de macadamia vine cu mai multă savoare pentru paste, legume sau supe.

 

Gătește green energia

 Pentru moral și pentru energie trebuie să treci la verde. Mizând pe clorofilă bineînțeles. Adică legume verzi și ierburi fresh, care sunt bogate în culori, în savori dar și în fibre care susțin și care curăță colonul. Te poți gândi la spirulină care se poate prepara ușor și care este foarte savuroasă.

 

Gătește green fără zahăr

 Mizează în acest caz pe alternativele fără index glicemic ridicat cum ar fi mierea, siropul de arțar, cel de yacon de Peru dar și pe zahărul din nucă de cocos sau de curmale pur și simplu care sun ideale pentru a parfuma un fel de mâncare și pentru a-l face mai cremos.

 

Categorie: