Integrează grapefruitul la tine în alimentație

 

Integrează grapefruitul la tine în alimentație

integreaza grapefruitul la tine in alimentatie

 Consumul regulat de grapefruit vine cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este un aliat pentru formă, pentru siluetă, dar te ajută și să previi cancerul sau să îi încetinești progresul. Învață din acest articol cum se poate integra foarte ușor grepfrutul la tine în meniu zi de zi.

 Grapefruit – trebuie să privilegiezi sucul sau fructul proaspăt? Proprietățile antioxidante ale grepfrutului se datorează în principal concentrației sale importante de vitamina C. Ori, cantitățile de vitamina C prezente în grapefruit proaspăt sau în cel sub formă de suc sunt foarte apropiate unele de altele. Deci poți folosi atât sucul cât și fructul proaspăt.

 

Idei cu grapefruitul sub formă de fruct

  Dacă grapefruitul se poate degusta și singur, simplu, sub formă de desert, acesta se poate preta unor numeroase rețete mai complicate dar extrem de delicioase. Gustul său se potrivește de minune cu cel al fructelor de mare, al peștelui și al brânzei de capră. Un bun motiv deci de a prepara cel mai delicios carpaccio de grapefruit și de creveți sau o ruladă de somon cu grapefruit și brânză.

 Salata de avocado, de creveți și de bucăți de grapefruit este la fel de delicioasă. Bucățile de grapefruit se pot folosi și pentru cea mai delicioasă salată de paste.

 

Idei pentru a integra sucul de grapefruit la tine în alimentație

 Bineînțeles că sucul de grapefruit se poate consuma ala cum este la micul dejun de exemplu. Dar mai poți încerca și un amestec de suc de grapefruit/de portocale/de lămâie pus cel mai bine în valoare de ghimbir răzuit.

 

O altă idee

 Poți prepara o vinegretă cu sucul de grapefruit pentru a parfuma de minune salatele de crudități sau salatele de paste. Este de ajuns dacă vei amesteca sucul cu oțet balsamic, cu muștar, cu sare și cu piper.

 Mai poți prepara și un sos care să îți însoțească preparatele din carne sau chiar și din pește. Prepară un amestec din suc de grapefruit, sos de soia și miere care va face minuni alături de carnea de pasăre mai ales. Dar sucul de grapefruit se poate integra și în aluatul diverselor prăjituri, cu ar fi cele fondante.

 

Alte idei

 - o dulceață de grapefruit și de lămâie perfectă pentru tarte, prăjituri și brioșe.

 - o salată de grapefruit și de jambon. Una cu fenicul este la fel de delicioasă.

 - o supă cremă de mazăre, de mentă și de grapefruit. O combinație care funcționează de minune.

 

Categorie: