Gătește cu mirodenii

 

9 feluri în care poți găti cu mirodeniile

gateste cu mirodenii

 Mirodeniile sunt cele care te ajută să pui cel mai bine în valoare savoarea alimentelor în momentul în care le pregătești. Iată nouă sugestii în acest articol care s-ar putea să îți fie extrem de utile.

 

Pune într-o clipă în valoare savoarea cărnii la cuptor

 Pentru asta trebuie să amesteci o lingură de scorțișoară și una de ghimbir. Mai adaugă un strop de nucșoară, de piper și de cuișoare. Freacă pieptul de pui cu acest amestec, un file de porc sau carnea de miel și pregătește-o apoi ca de obicei.

 

Vino cu mai mult relief pentru ciocolata ta

 Adaugă scorțișoară și câțiva fulgi de chili ciocolatei tala calde pentru a obține o versiune mai delicioasă.Sau mai poți folosi puțin cardamom și scorțișoară pentru a prepara o ciocolată home-made sau o prăjitură cu ciocolată.

 

Îmbunătățește garniturile

 Aruncă în amestecul tău câteva semințe de cardamom, un baton de scorțișoară și cuișoare. Ideale pentru couscous, pentru orez sau pentru quinoa.

 

Un fel de mâncare extrem de special

 Trage o ceapă mare la tigaie în puțin ulei. Când este fragedă, adaugă o linguriță cu ingredientele următoare: scorțișoară, cuișoare, ghimbir și cardamom. Amestecă timp de două minute. Adaugă apoi o cutie mare cu năut și roșii mărunțite. Lasă totul pe foc până ce năutul devine și el fraged.

 

O asezonare extrem de gustoasă

 Pune un strop de nucșoară sau puține cuișoare peste carnea de curcan, de miel sau peste carnea tocată de vită atunci când vrei să o servești sub formă de bulete. Poți face acest lucru și pentru o supă sau pentru jambon sau chili.

 

La micul dejun sau la prânz

 Presară puțină scorțișoară peste terciul servit dimineața sau peste cerealele integrale. Mai poți folosi scorțișoara și pentru băuturile smoothie sau frappe pe care le savurezi dimineața. Mierea se poate folosi și ea.

 

Un preparat care l-ar înnebuni și pe Popeye

 Trage la tigaie o ceapă. Atunci când este fragedă, adaugă nucșoară și frunze de spanac. Amestecă totul.

 

Ceai chai făcut cât mai repede

 Într-un vas mare amestecă două cești de apă și o cantitate generoasă de scorțișoară. Mai adugă și ghimbir, cardamom, cuișoare…. Lasă totul să fiarbă și după ce a fiert mai lasă totul pe foc timp de cinci minute. Adaugă și lapte degresat, două pliculețe de ceai negru și puțină miere.

 

O nouă umplutură pentru curcan sau pentru pui

 La rețeta ta preferată mai poți adăuga nuci prăjite, cuburi de mere și cardamom, nucșoară și scorțișoară.

Categorie: