Cum poți alege între două alimente similare?

 

Cum poți alege între două alimente similare?

cum poti alege intre doua alimente similare

 Nu știi cum să alegi între două alimente, două produse care se aseamănă? Această întrebare și-o pune multă lume atunci când face lista de cumpărături sau meniul. Iată răspunsul la câteva din aceste întrebări.

 

Brânză cheddar sau brânză feta?

 Utilizarea sa diferă destul de mult. Brânza cheddar este o brânză care se poate folosi și crudă la un sandviș sau fondu în paste. Brânza feta se folosește cel mai des la salate. Dar nu sunt slabe în calorii sau grăsimi nici una dintre ele. Feta însă sta mai bine la acest capitol.

 

Salată mesclun sau baby spinach?

 Sunt din ce în ce mai populare. Cruditățile cu frunză verde precum rucola, baby spinach, măcriș sau mesclun sunt din ce în ce mai folosite. Aceasta din urmă este un amestec de diferite frunze. Cele două alegeri sunt în mod evident cu foarte puține calorii și valorile lor nutritive se aseamănă mult. Deci alegi pur și simplu aici în funcție de pofte.

 

Oțet italian sau oțet balsamic?

 Atunci când vorbim despre vinegrete nu prea contează savoarea aleasă. Valorile nutritive sunt cam aceleași. Trebuie să alegi deci oțetul care are o listă de ingrediente cât mai scurtă cu putință și cu o slabă cantitate de sodiu.

 

Zahăr brun sau zahăr alb?

 Sunt două tipuri de zahăr care se aseamănă destul de mult. Ambele sunt rafinate deci nu au multe minerale, nici multe vitamine. Diferența este mai degrabă la nivelul gustului și al utilizării. Zahărul brun are un gust mai caramelizat. Este deci ideal în unele deserturi precum tartele, prăjiturile sau muffins. Cel alb pentru bomboane sau tot felul de prăjituri.

 

Miere sau sirop de arțar?

 Față de zahărul alb sau cel brun, mierea și siropul de arțar sunt îndulcitori naturali care nu prea au suferit transformări. Deci au mai multe vitamine și minerale decât zahărul obișnuit. Siropul de arțar are unii compuși antioxidanți dar și magneziu și zinc. Mierea are și ea unii compuși antioxidanți. Alegerea trebuie să se facă și aici în funcție de utilizare. Poți înlocui o cantitate de zahăr cu sirop de arțar sau cu miere dar cum sunt două produse sub formă lichidă, rezultatul poate fi unul diferit.

 

Goffre sau clătite?

 Dacă vrei să compari cele două produse, vei vedea cu siguranță că aluatul este foarte asemănător. Cantitatea consumată în mod evident și umplutura este cea care ridică numărul de calorii. Nutella, frișcă, sirop de arțar…

 

Nuci de Grenoble sau nuci de Brazilia?

 În general, este vorba despre două produse excelente din punct de vedere nutritiv. Nucile de Grenoble conțin prețioși antioxidanți dar și omega 3. Nucile de Grenoble au și grăsimi polinesaturate, grăsimi bune, față de nucile de Brazilia care sunt bogate în grăsimi mono-nesaturate.

 

Pâine îmbogățită cu fibre sau pâine cu semințe?

 Fibrele sunt excelente pentru sănătate și este important să consumi o bună cantitate zilnică. Dar pâine din grâu integral sau cea cu semințe este cea mai bună alegere deoarece valorile nutritive sunt mai importante.

 

Lapte de soia sau lapte de vacă?

 Două alegeri interesante. Dar trebuie să știi că laptele de soia are puține grăsimi saturate față de cel de vacă.

Categorie: