Reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine

 

8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine

reflexe de adoptat pentru a manca mai bine

 În noul an ce vine, ai un singur lucru în minte: să te menții în formă și să te bucuri de cea mai bună stare de sănătate? Foarte bine. În acest caz, iată care sunt cele 8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine și pentru a te menține în formă întregul an.

 Mirodeniile, produsele de sezon, diversitatea atunci când vine vorba despre pregătirea felurilor de mâncare trebuie să fie la tine în meniu.

 

Pregătește mâncarea piano piano.

 Alimentele care sunt preparate prea mult timp sau la o temperatură mult prea ridicată conțin substanțe nefaste pentru sănătate. Cel mai bine ar fi să prepari mâncarea pe aburi și să consumi preparatele al dente cât mai des cu putință. Dacă preferi să prepari alimentele pe grătar, cel mai bine ar fi să le ții deoparte de flacără și nu le consuma carbonizate.

 

Abuzează de mirodeniile dulci.

 Un concentrat de antioxidanți, acestea se potrivesc cu aproape orice. Curcuma – un protector interesant contra cancerului, scorțișoara, chimionul și cardamomul sunt cele care stimulează digestia. Și s-a demonstrat că cei care consumă mirodenii des sunt mai bine armați conta bolilor degenerative. Deci nu ezita și pune puțin peste tot- peste crudități- paprika, chimion, peste preparatele la grătar- anason, curry, etc.

 

Ține o dietă de locavor.

 Profită deci de legume, de fructe și de brânzeturi dar și de carnea produsă la doi pași de tine. Ritmul anotimpurilor este cel care va veni cu mai multă diversitate pentru meniurile tale.

 

Moderează glutenul.

 Nu este chiar o otravă dar se consumă din ce în ce mai mult. Dar cel mai bine ar fi să schimbi din când în când pastele cu quinoa, cu mei sau cu hrișcă prăjită, dar și cu orez roșu și linte neagră care sunt benefice pentru sănătate.

 Te mai poți distra și cu konjacul cu care poți prepara paste lipicioase, crocante care conțin foarte puține calorii și car te satură repede.

 

Pune sare atât cât trebuie.

 Consumul nostru de sare este de două ori mai mare decât avem nevoie. Sarea este o substanță indispensabilă vieții dar nefastă în doze prea mari. Adaugă la sfârșit în preparate câteva cristale de sare de mare, sare de Herbamare sau de Guerande care nu conțin sodiu dar care sunt aromate.

 

Vino cu un gust picant la tine în farfurie.

 Ardeiul iute și piperul îți trezesc papilele gustative și sunt pline de antioxidanți protectori. De descoperit de urgență piperul Timut care este picant ca și cel de Sichuan dar care are și note de grepfrut. Este perfect pentru pește.

 

Devino flexitarian.

 Un vegetarian mai suplu, flexitarianul mai consumă carne din când în când. Are deci o alimentație mai variată și își ascultă senzațiile corporale și poftele de moment.

 

Iubește grăsimile bune.

 Grăsimea este indispensabilă pentru sănătate. Materiile grase de asezonare trebuie să fie prezente zilnic la tine în farfurie. Un strop de unt pentru tartine, ulei de rapiță sau de nuci pentru salate sau ulei de măsline pentru preparare. Dar și uleiurile mai rare- de avocado, de macadamia sau de cânepă pentru a varia savorile.

Categorie: