Idei pentru o masă ușoară de Revelion

 

7 idei bune pentru un Revelion cât mai lejer

idei pentru o masa usoara de revelion

 Carne de porc sau de pasăre? Foie gras sau stridii? Curcan sau pește? De la antreu până la desert, prepară un Revelion gurmand fără să te îngrași urmând cele șapte sfaturi ale noastre.

 Nu trebuie să îți dezamăgești invitații și să le propui un meniu plasat sub semnul regimului. Trucurile noastre te vor ajuta să prepari un meniu festiv, gurmand dar lejer în același timp.

 

În primul rând ai nevoie de o planificare.

 Cu cât îți vei planifica mai bine ziua de Revelion, cu atât mai puțin vei risca să faci unele greșeli care să îți afecteze silueta.

 - compune-ți meniul; în felul acesta nu vei mai cumpăra în ultimul moment semi-preparate delicioase dar care nu fac bine deloc siluetei.

 - cumpără din timp toată carnea de care ai nevoie.

 - cumpără și tot ceea ce este fresh: legumele, fructele și brânzeturile.

 

Pregătește apoi un aperitiv festiv și lejer.

 În ceea ce privește băuturile, cel mai bine ar fi să mizezi pe un pahar de vin, pe o cupă de șampanie sau pe o băutură mai lungă cu vodcă și cu gin tonic.

 În ceea ce privește gustările, trebuie să mizezi pe unele roșii cherry umplute cu brânză mai light, pe tije de țelină umplute cu un amestec de brânză albă, țibuletă și piper, ouă, etc.

 Sunt unele idei colorate, gustoase și lejere și mult mai originale dar și festive față de arahidele și cârnații pentru cocktail.

 

Ai nevoie și de un antreu cât mai lejer.

 De obicei, cârnații și caltaboșul, dar și faimosul foie gras se află pe toate mesele festive. Dar conțin cam multe calorii. Îți poți uimi invitații și să prepari mai degrabă un antreu mai maritim cu frigărui cu Saint Jacques, cu stridii calde sau un tartar cu pește și cu lămâie verde.

 Preferă un fel de mâncare principal care nu este deloc gras. Cel mai bine ar fi să mizezi pe pește. Poți încerca și stridiile cu șampanie sau alte feluri de pește

 

Compune platouri cu brânză.

 Dar trebuie să faci cele mai potrivite alegeri și să alegi brânzeturile care au mai puțin de 45% materii grase.

 

Ai nevoie și de unele deserturi pline de prospețime.

 Lasă tradiția deoparte și prepară o salată de fructe exotice pe care o poți parfuma cu frunze de mentă, un baton de scorțișoară, o păstaie de vanilie și pe care o poți servi cât mai rece.

 

Treci direct la cafea.

 Cafeaua este cea care va facilita digestia, va mări secreția de salivă și de enzime digestive și va ajuta deci corpul să ardă caloriile.

Categorie: