Trucuri pentru gătitul pe aburi

 

4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere

trucuri pentru gatitul pe aburi

 Cu siguranță că nu vom repeta niciodată destul. Gătitul pe aburi este extrem de sănătos. Dar nu este pe placul tuturor. Și nu trebuie să rimeze cu o corvoadă, cu un gust tern, ci cu bună dispoziție și cu savoare. Dar și cu siluetă, deci este o situație câștigătoare din toate punctele de vedere.

 Iată câteva motive pentru care ar trebui să apelezi și tu la gătitul pe aburi și cum trebuie să faci pentru a savura cele mai delicioase preparate pe aburi.

 

Îți face bine ego-ului.

 Este de ajuns să știi care sunt toate beneficiile gătitului pe aburi pentru a te convinge că gătitul pe aburi îți face mult bine. Mai puține materii grase, nutrienți păstrați, foarte multe tipuri de parfumuri condensate, deoarece savorile se impregnează unele în altele, obții o supă de legume home-made imediată și o gătire care nu are cum să fie ratată.

 

Parfumează și condimentează.

 Gătitul pe aburi este momentul ideal de a folosi tot felul de condimente și ierburi aromatice. Este și bucătăria ideală de a-ți face plinul de savori. Pune direct ierburile și condimentele în apa în care gătești, care se poate înlocui cu vin și cu o supă de legume și lasă totul să se pregătească încet-încet. Pune și sare cât mai mare nu cea fină.

 

Ce poti prepara pe aburi?

 Și cine a zis că doar legumele se pot prepara pe aburi? Și chiar dacă este foarte sănătoasă, bucătăria pe aburii nu este neapărat o bucătărie pentru regim. Dovada: aici poți prepara un couscous delicios, ravioli, foie gras pe vapori, risotto sau tot felul de alte preparate. Și lista este una foarte lungă.

 

O prăjitură cu ciocolată pe aburii?

 Da. Și dacă asta nu rimează cu o mai bună dispoziție… în orice caz, ai citit bine. Poți prepara o prăjitură în acest fel. Tot felul de prăjituri moi sau și alte deserturi gurmande. Poți prepara de exemplu un flan, un orez cu lapte, insulițe plutitoare, budincă, mere caramelizate, tarte sau tot felul de iaurturi…

 Alte idei: poți prepara și un sandviș cu pește, un somon cu tot felul de ierburi, cu legume, o salată de sparanghel, un pește poșat, pește în papiote, o salată de fusili în culorile Italiei, o terină lejeră cu surimi, un escalop de pui cu sos de lămâie, o ruladă de pui pe vapori, un fondant de ciocolată și multe altele.

Categorie: