Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă

 

Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă

trucuri pentru o cina sanatoasa si rapida

 Este ora cinei şi nu ai pregătit nimic? Copiilor le este foame? Tu eşti obosită? Rezistă tentației de a comanda ceva de mâncare. Poți prepara o masă sănătoasă şi rapidă fără prea multe bătăi de cap.

 

Diminuează glucidele.

 Limitează-te la o porție sau două de glucide. O porție este echivalentă cu o jumătate de ceașcă de paste, de cartofi sau de orez. O ceașcă este deci echivalentă cu două porții.

 

Gândește-te la proteinele slabe.

 Cel mai bine ar fi să consumi carne de curcan în loc de carne de vită sau pui fără piele în loc de pui fript. Tofu, leguminoasele şi creveții sunt şi ele surse bune de proteine.

 

Optează pentru simplitate.

 Trebuie să te bazezi pe apă drept băutura ta principală. Sau poţi bea un pahar de lapte degresat dacă îți place laptele. Vinul este şi el bun din când în când dacă medicul tău este de acord dar sucurile vin cu mai multe calorii fără valoare nutritivă. Bea în timpul mesei un pahar de apă rece pentru a-ţi face plinul şi pentru a te hidrata.

 

Servește porții potrivite.

 Nu lăsa vasele pe masă pentru ca toată lumea să se servească. Pune tu totul pe farfurii în bucătărie. Mai mult ca sigur că vei mânca mai puțin.

 

Nu mai intra în bucătărie.

 După cină, închide bucătăria. Ronțăind seara vei consuma calorii fără motiv.

 

Optează şi pentru niște substitute inteligente.

 Poți încerca să înlocuiești ingredientele bogate în lipide cu altele mai sănătoase şi la fel de ușor de preparat. De exemplu, poți folosi cartofii dulci în loc de cei obișnuiți, o vinegretă pe bază de ulei şi oțet mai degrabă decât o garnitură cremoasă şi bogată în corpuri grase.

Tu ce alte trucuri ai?

Categorie: