Găteste cu ajutorul plantelor aromatice

 

Cum poți găti cu ajutorul plantelor aromatice?

gateste cu ajutorul plantelor aromatice

 Se spune că cel mai adesea, cel mai delicios fel de mâncare ține și de cea mai bună asezonare. Dar oare ce plantă aromatică trebuie să folosești pentru fiecare fel de mâncare? Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a cultiva la tine acasă ierburile favorite care să îți aromatizeze felurile de mâncare.

 

    Ce ierburi pentru ce feluri de mâncare?

Pentru antreu.

 Îți poți pune în valoare supele cu țibuletă, cu frunze de anason, cu fenicul, cu caprifoi, cu coriandru, cu busuioc- supă cu pesto de exemplu, cu rozmarin, și/sau crudități.

Pentru crudități

 Pentru crudități poți folosi și mentă, pătrunjel, țibuletă, caprifoi, tarhon pentru roșii dar și coriandru.

Pentru felurile de mâncare.

 Pentru cele mai savuroase omlete poți folosi caprifoiul, tarhonul, pătrunjelul, pătrunjelul și țibuleta. Pentru a însoți legunele, te poți baza fără probleme pe anason, pe busuioc, pe salvie, pe tarhon și pe fenicul.

 

 Anasonul, frunzele de dafin, tarhonul, rozmarinul sunt cele mai savuroase pentru tocăniță. Pentru a pune cel mai bine în valoare gustul peștelui trebuie să îl pregătești cu anason, cu busuioc, cu salvie și cu tarhon, dar și cu fenicul. Savoarea cărnii va fi cel mai bine pusă în valoare de fenicul și de anason și carnea la grătar de cimbru, de rozmarin iar carnea de pasăre de tarhon.

 Salvia este perfectă pentru umpluturi. Oregano și busuiocul sunt cei mai buni prieteni pentru pizza. Șofranul și frunzele de dafin pot însoți cel mai bine orezul iar busuiocul și salvia pastele.

 

Sosurile.

 Pentru sosurile calde pe care le prepari, plantele aromatice pe care le poți folosi în general sunt anasonul, caprifoiul, țibuleta, tarhonul, șofranul, frunzele de dafin, busuiocul, pătrunjelul, salvia sau cimbrul. Cei care iubesc sosurile de roșii pot folosi busuiocul, coriandrul și cimbrul. Sosurile vinegrete conțin cel mai adesea mentă, busuioc, țibuletă sau pătrunjel. Adaugă puțin anason în sosurile cu smântână.

 

Brânza și iaurtul.

 Nimic nu se compară cu puțină brânză cu sare și cu țibuletă. Iaurtul se potrivește cel mai bine cu un iaurt.

 

Salatele.

 Ai de unde alege pentru a-ți pune salatele în valoare. Poți miza și aici pe țibuletă, pe coriandru, pe anason, pe tarhon… Pune anason și tarhon în borcanele cu castraveți murați. te vei putea bucura de cel mai original gust.

 

Deserturile.

 Șofranul și menta sunt foarte des folosite în tot felul de deserturi. Le poți folosi pentru salatele de fructe, pentru șerbeturi sau pentru compoturi. Menta este și ea foarte potrivită. Există și unele deserturi mai originale care folosesc tot felul de plante aromatice. Poți încerca de exemplu un șerbet cu verbină sau chiar și cu lavandă.

 

Băuturile.

 Menta este extrem de folosită pentru tot felul de ceaiuri. Dar nu numai. Și pentru un suc de fructe sau cocktailuri. Infuzia de frunze de salvie este stimulantă. Cea de cimbru este digestivă iar cele cu verbină, mușețel sau altele vor veni cu proprietățile lor medicinale.

 Iubitorii de suc de roșii pot folosi pentru el busuioc. Menta și busuiocul se pot folosi în multe băuturi cu alcool.

Categorie: