Cum poți reduce consumul de zahăr?

 

Cum poți reduce consumul de zahăr? 4 modalități

cum poti reduce consumul de zahar

 Dacă vrei să reduci consumul de zahăr și nu știi ce să mai faci, dar și dacă poftele de dulce nu îți dau pace, exisă unele soluții la care poate nu te-ai gândit încă. Și care nu țin neapărat de faimoșii edulcoranți. Îți venim în ajutor cu patru propuneri care merită să fie încercate fără să te privezi în mod neapărat de zahăr și fără să consumi niște edulcoranți artificiali.

 

Curmalele.

 Curmalele reprezintă cea mai bună modalitate de a reduce consumul de zahăr în mod natural. Zahărul rafinat nu vine cu nici un avantaj din punct de vedere nutrițional dar curmalele sunt bogate în vitamine, în minerale, antioxidanți, fitonutrienți, dar și în fibre.

 Poți folosi curmalele pentru a îndulci batoanele cu proteine pe care le prepari în casă, fulgii tăi de ovăz sau chiar și sucurile tale smoothie. Poți prepara și un aluat cu niște curmale amestecând acestea cu apă. Un edulcorant natural care se potrivește foarte bine cu fulgii de ovăz sau chiar și cu pâinea prăjită. Curmalele sunt excelente pentru a lua o gustare sau pentru a -ți reveni după un antrenament fizic mai intens.

 

Condimentele.

 Unele condimente nu sunt atât de dulci ca și zahărul, ceea ce înseamnă că le poți folosi în toate felurile tale de mâncare pentru a uita de poftele de dulce. Condimentele precum scorțișoara, cardamomul sau nucșoara, chiar și cuișoarele sunt cele care vin cu o savoare dulce pentru felurile tale de mâncare fără un plus de calorii. Ierburile precum busuiocul, menta sau coriandrul vin cu o savoare dulce pentru felurile de mâncare sărate.

 

Fructele.

 Nimic nu se compară cu un fruct proaspăt pentru a satisface pofta de dulce. Și asta stând departe de zahăr și de efectele sale nefaste. Fructele precum perele, merele, bananele sau cireșele vin cu un gust dulce fără nici un gram de zahăr adăugat. Poți adăuga fructe la micul dejun în iaurtul natur sau poți face din fructe un desert principal.

 

Mierea.

 Produs de către albine, mierea este un edulcorant natural prin excelență. Cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, este și o sursă excelentă de antioxidanți sănătoși. Mierea este și un excelent substitut pentru zahăr, de amestecat cu cafeaua de dimineață, poți pune un strop în iaurtul tău natur, dar o poți folosi și pentru prăjiturile tale. Cel mai bine ar fi să preferi mierea brută, care nu este transformată, care își și păstrează nivelul de antioxidanți.

Categorie: