Gătește în tendințe, gătește fusion

 

Gătește amestecând savorile

gateste in tendinte gateste fusion

 Poate că nu știai asta deja, dar puiul cu mentă nu mai este trendy. Este mult prea banal. De acum înainte, pentru a găti cât mai trendy și cât mai fashion, trebuie să fii cât mai îndrăzneață și să surprinzi. Trebuie deci să faci loc în bucătăria ta tendinței fusion care amestecă savorile și care se joacă cu texturile.

 

Ce zici de o supă niponă?

 De acum înainte amestecurile culinare inedite se invită peste tot. Arahidele se pot degusta cu un sos wasabi, un topinambour se poate degusta alături de ghimbir sau uleiul de măsline se poate folosi alături de o salată de portocale. O tendință care poartă un nume – acela de fusion food. Este vorba în mare de a integra într-o rețetă niște ingrediente care a priori nu au nimic de-a face împreună și care mai provin și din cele mai diferite culturi.

 

O opoziție de texturi și o ruptură de savori.

 Fusion food înseamnă și un exotism revizitat și regândit. Aceasta tendință răspunde unei nevoi a consumatorului de a descoperi noi gusturi, noi texturi și de a te juca cu ele. Iar aici îndrăzneala are un loc aparte. Este vorba înainte de toate de a surprinde și de a uimi.

 

Gata cu savorile dulci, blânde sau feminine.

 Azi cele mai trendy sunt cele mai opuse texturi. Este nevoie de o ruptură atunci când vine vorba despre gusturi. Este important să știi cum să amesteci diversele ingrediente, să știi cum să le adaptezi și să le pui cel mai bine în valoare dar și să creezi cele mai improbabile combinații. Puțină vanilie în muștar, foie gras într-o supă thai…

 

Alimentele vedetă ale tendinței fusion food.

 Pentru a amesteca savorile tendința fusion food se inspiră din tradițiile culinare din lumea întreagă. Noi alimente și combinații aterizează deci la tine în farfurie.

 

Fructele și carnea merg  bine împreună.

 În ceea ce privește fructele, merișoarele și carnea merg cel mai bine împreună. Dar și goji, un fruct de origine chineză, yuzu, un fruct ca și o citrică foarte apreciat pentru desert. În familia legumelor, poți apela la varza chinezească sau la okra, numită și gombo, o legumă verde care este originară din Africa de vest.

 

Ghimbir și speculoos.

 Condimentele indiene sunt foarte apreciate în tendința fusion food. Sunt cele mai delicioase într-un preparat de genul blanquette de vită de exemplu. Alte vedete- ghimbir sau wasabi. Să nu uităm de faimoșii biscuiți speculoos care sunt peste tot.

 

Miere și ciuperci.

 Mierea clasică lasă un loc mierii condimentate care se folosește la carne mai ales. Ciupercile, mai ales trufele se folosesc la pastele cu brânză. Sau și coriandrul de folosit sub formă de ulei esențial sau sub formă de spray peste preparate.

 

Iată o selecție de produse fusion food.

 - sucuri gătite pe bază de supe de legume, de oțet și de sirop.

 - numeroase produse pe bază de alge. Un gel cu rom și cu vanilie cu pepite de alge de exemplu.

 - miere culinară pentru legume. Un amestec de miere și de condimente de folosit pentru salate, carne și pește.

Categorie: