Atuuri ale bucătăriei italiene

 

Cele patru atuuri ale bucătăriei italiene

atuuri ale bucatariei italiene

 Cu siguranță că știi care sunt atuurile gurmande ale bucătăriei italiene, care îi sunt savorile şi care îi sunt cele mai delicioase preparate. Dar cu siguranță că nu știi care îi sunt și atuurile în materie de sănătate.

 

Feculenții.

 Printre risotto, aluatul pentru pizza, tartinele și bruschetele, dar şi nenumăratele rețete de paste, italienii consumă multe legume complexe la fiecare masă. Datorită difuzării progresive a energiei, aceste glucide complexe te vor ajuta să nu mai ronțăi toată ziua. De o mini pizza cu ceapă roșie ce zici?

 

Ceapa și usturoiul.

 Foarte des folosite în bucătăria mediteraneană, ceapa și usturoiul sunt două legume condiment care participă la buna funcționare a inimii dar și a arterelor. Ceapa vine mai ales cu quercentina un antioxidant care se asimilează foarte bine, dar și compuși care conțin sulf, care la fel ca şi cei din usturoi ajută la fluidizarea sângelui. Prepară deci fără a mai sta pe gânduri o tartă cu ceapă și cu ricotta.

 

Uleiul de măsline.

 Ideal în bucătărie, deoarece se poate pregăti și la cele mai mari temperaturi, uleiul de măsline se folosește și pentru tot felul de marinate sau asezonări. Trebuie să îl alegi extra-virgin, presat la rece deoarece calitatea acizilor săi grași nesaturați, a vitaminei E și a polifenolilor, care sunt nişte protectori pentru sistemul cardio-vascular trebuie să se păstreze.

 

Ierburile proaspete.

 Au o proprietate pe care nu ai cum să o neglijezi. Aceea de a facilita digestia dar și munca ficatului. Vedeta este rozmarinul de servit alături de carne de miel, de pasăre sau de mere la cuptor, salvia, cu pește și cu vită, cimbrul, cu legume la cuptor sau la grătar, supe sau carne, dar şi busuiocul alături de crudităţi, mai ales de roşii. Deci poți încerca o tartă quiche cu roșii, busuioc şi măsline negre sau un carpaccio cu busuioc.

Categorie: