Parfumează-ți singură zahărul!

 

Zahărul parfumat face furori în bucătăria ta

parfumeaza ti singura zaharul

 Cu vanilie, cu scorțișoară, cu citrice sau chiar cu flori, zahărul parfumat este cel care face furori atât în cafeaua ta cât și în bucătărie în tot felul de preparate. Ce zici? Încerci?

 

Pentru a obține un zahăr parfumat, nimic mai simplu.

 Dar ai nevoie totuși de zahăr. Până aici, nimic complicat. Și de câteva borcane sau vase care se închid ermetic în care să îl pui la păstrare. De zahărul vanilinat ai auzit deja cu siguranță. În loc să arunci păstăile de vanilie tăiate în două după ce ai scos semințele, mai bine le pui într-un vas, tăiate în bucăți mai mici. Trebuie să scuturi puțin vasul și după o săptămână te vei putea bucura de un zahăr vanilinat ideal pentru iaurturi, pentru cheescakes sau chantilly.

 

Zahăr cu citrice.

 Pentru un zahăr cât mai acidulat trebuie să mizezi pe citrica ta preferată. Coaja lor răzuită va trebui să se amestece apoi cu zahărul. Ideal pentru salatele de fructe sau pentru cafeaua de dimineață.

 

Zahăr cu scorțișoară.

 Dacă vrei să obții un zahăr cu niște accente irezistibile, exotice, parfumate, ai nevoie de două batoane de scorțișoară, pe care să le închizi într-un vas cu zahăr. Principiul este același. Trebuie să scuturi, să scuturi și să scuturi.

 

Zahăr cu flori.

 Același principiu ca și înainte. Ai nevoie de un vas ermetic, de zahăr, de flori, de trandafiri de exemplu, de glicerină, de violete, de flori de portocal, de lavandă sau de maci. Două săptămâni mai târziu vei obține un zahăr parfumat extrem de delicat și ideal pentru cremele de ouă. Este mica tușă care face toată diferența. Și le poți cere invitaților să identifice care este savoarea care le gâdilă papilele gustative. Cel cu lavandă și cu trandafiri este cel mai deosebit.

 

Zahăr cu anason sau cardamom

 Mai poți folosi și anason sau cardamom. Pentru 150 de grame de zahăr pudră ai nevoie de o steluță de anason sau de 2 semințe de cardamom.

 

Parfumează zahărul cu ciocolată

 Ciocolata este ideală și ea pentru a parfuma zahărul. Amestecă o lingură de cacao amară cu 150 de grame de zahăr pudră.

 

Poți folosi și uleiurile esențiale.

 Mizează pe uleiurile esențiale de portocală, de lămâie, de mentă, etc. Folosește 2 picături pe care să le amesteci tot cu 150 de grame de zahăr.

 

 Zahar colorat cu coloranții alimentari naturali

 Mai poți colora și zahărul folosindu-te de coloranții alimentari naturali. Alege o culoare sau mai multe și fă tot tipul de amestecuri. Cel mai drăguț efect pentru prăjiturile tale.

Categorie: