Seitan, o alternativă la carne?

 

Seitan, carnea vegetarienilor.

seitan o alternativa la carne

 Am putea spune despre seitan că este carnea vegetarienilor. Seitan este un produs bogat în proteine, un produs de descoperit, extrem de ușor de integrat în meniul de zi cu zi.

 

Originea produsului Seitan

 Preparatul seitan vine de la călugării budiști, vegetarieni, care l-au popularizat apoi în întreaga Asie. Şi asta cu mult înainte ca acesta să ajungă în magazinele bio. Pentru a-l obține, trebuie să se folosească făină de grâu care trebuie să se frământe pentru a se obține un aluat. Acest aluat trebuie să se spele în mai multe ape pentru a se putea înlătura amidonul şi pentru a se concentra partea care conține gluten.

 Aluatul astfel obținut care conține aproape numai gluten trebuie să se pună la fiert ca într-o supă de zarzavat pentru a primi mai mult gust. Se vinde bucăți. Gustul său este unul destul de sărat şi depinde şi de ce arome s-au folosit în preparare sa. Aici intră sosul soia, ghimbirul, paprika, ceapă, usturoi sau dafin… trebuie să știi că mai există și unele galette şi fripturi pe bază de seitan care conține pe lângă cereale și legume sau chiar şi carne.

 

Seitan vine cu atâtea proteine ca şi carnea clasică.

 Compoziția nutrițională a preparatului seitan poate varia în funcție de rețete. Dar acesta poate să conţină un nivel de proteine care merg de la un nivel de 30% până la 15%. În ceea ce privește materiile grase, același lucru. Seitanul poate să conțină sau nu materii grase, poate să fie fără lipide sau poate să fie cu ulei sau cu brânză.

 Şi cum în zilele noastre se recomandă un consum mai mic de proteine animale şi unul mai mare de proteine vegetale, benefic atât pentru mediu cât şi pentru sănătate, seitanul poate fi produsul ideal pentru a înlocui carnea. Şi vine cu tot atâtea proteine ca şi carnea, numai fără materii grase saturate şi fără colesterol. Proteinele continute de Seitan sunt de cea mai bună calitate. Seitan conține toți aminoacizii indispensabili.

 

Seitan pune în valoare mai ales tocănițele

 Seitanul poate pune în valoare savoarea tocănițelor mai ales. Pentru a prepara seitanul nimic mai ușor. Este de ajuns dacă tragi la tigaie o felie de seitan cu puțin ulei de măsline și dacă îl servești alături de legume, la fel ca şi o carne. Tăiat cubulețe. Se poate folosi foarte bine pentru tocănițe. Le absoarbe cel mai bine savorile. Îl poți folosi şi pentru plăcinta ciobanului, pentru roșiile umplute sau pentru lasagna.

Seitan este un aluat bun la toate care poate înlocui cu succes carnea din foarte multe reţete.

Categorie: