Ce poți face cu diferitele tipuri de sare în bucătărie?

 

Ce poți face cu diferitele tipuri de sare în bucătărie?

ce poti face cu diferitele tipuri de sare in bucatarie

 Pe piață există mai multe tipuri de sare. Bineînțeles că le poți folosi pentru a săra diferite feluri de mâncare, dar doar atât? Ce poți face cu o sare de Guerande, cu o sare de Hawaï sau de Noirmoutier? Iată diferitele utilizări ale acestora.

 

Sarea roz de Himalaya.

 Sarea roz de Himalaya este un tip de sare de stâncă, care se extrage din minele din Pakistan. Reflexiile sale în nuanțe de roz se datorează bogăției sale de fier. Gustul său este mai fin și mai dulce decât cel al sării de Guerande. Se poate presăra așa cum este peste carne, pește sau legume. În stare natur, trebuie să se macine înainte de a se folosi pentru a se putea păstra toate beneficiile sale remineralizante.

 

Sarea gri de Guerande.

 Sarea gri de Guerande este o sare sută la sută naturală, care nu este rafinată, care nu are tratamente chimice și nici aditivi. Argila este cea care îi conferă culoarea sa gri. Se poate folosi în locul sării albe rafinate în orice circumstanțe. Cei mai gurmanzi îi conferă un parfum de violetă. Dar trebuie să ai papilele extrem de sensibile. Este și foarte solubilă și se poate măcina pentru a o folosi pe post de sare fină.

 

Sare aromatizată cu vin roșu, Floare de Syrah.

 Floare de Syrah este un tip de floare de sare care printr-un procedeu de maturare extrem de secret și cu un strop de condimente se împodobește cu cea mai frumoasă și cea mai elegantă manta bordo. Se folosește la începutul preparării unui fel de mâncare, pentru grătare, carnea de miel sau de oaie. Dar se poate folosi și pentru tot felul de salate alături de un strop de lămâie.

 

Sarea Salish din Statele Unite.

 Sarea Salish este un fel de sare afumată, cu lemn de arin, o sare marină din Oceanul Pacific. Afumarea sa se face după o tradiție tribală extrem de veche. Este și un tip de sare ideală pentru a sublima preparatele la grătar, peștele, omletele. Vine pentru toate preparatele cu un gust afumat intens și extrem de original. Culoarea sa este de un brun intens și are un gust puternic de fum.

 

Floarea de sare de Noirmoutier.

 Floarea de sare de Noirmoutier, recoltată manual de la suprafața bazinelor, este o floare albă. La fel ca și sarea de Guerande este sare foarte naturală. Este perfectă pentru a săra grătarele, un foie gras dar și cruditățile.

Categorie: