Edulcoranți 100% naturali

 

6 edulcoranți 100% naturali

edulcoranti 100 naturali

 Edulcoranții artificiali nu conțin calorii. Însă, acesta este singurul lor avantaj. În rest, au doar efecte negative asupra sănătății. De aceea, cel mai bine ar fi să îți îndrepți atenția spre edulcoranții naturali.

 Majoritatea edulcoranților artificiali au un gust chimic extrem de neplăcut și au efecte nefaste asupra greutății tale, apetitului și stării tale generale de sănătate. De fapt, edulcoranții artificiali sunt la fel de nefaști pentru silueta ta cum este și zahărul pe care cauți să îl înlocuiești. A venit vremea să renunți la toate artificiile și să îți îndrepți atenția spre natură. Aceasta ne oferă șase edulcoranți naturali cu un gust incredibil și cu multiple beneficii asupra sănătății.

 

Rapadura

 Rapadura este obținut din sucul de trestie de zahăr și are un gust plăcut de caramel. Nerafinat, rapadura este un îndulcitor bogat în săruri minerale, în calciu și potasiu în special, este excelent pentru oase și pentru sistemul cardiovascular. In plus, rapadura este mult mai ușor de digerat decât zahărul normal asta datorită echilibrului excelent dintre fructoză, zaharoză și glucoză.

 

Luo han guo

 Acest fruct cultivat în China și Thailanda de mai bine de opt secole este extrem de cunoscut datorită proprietăților sale curative. Gustul său dulce nu se datorează prezenței zahărului ci datorită unui compus chimic antioxidant extrem de rar, mogrosidul, care are avantajul de a întări sistemul imunitar.

 

Melasa

 Melasa se află pe locul doi în clasamentul celor mai bogate zaharuri în antioxidanți: o singură linguriță de melasă conferă în jur de o treime din aporturile zilnice recomandate. Provenită din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, melasa conține o mulțime de nutrienți: fier, calciu, seleniu și vitamina B6.

 

Zahăr de smochine

 Zahărul de smochine este de fapt o pudră de smochine deshidratate și este cel mai bogat edulcorant în antioxidanți (conține de 600 de ori mai mulți antioxidanți decât trestia). Este bogat în fier și în calciu și are un efect edulcorant destul de puternic.

 

Stevia

 Acest edulcorant 100% natural nu conține deloc calorii și este produs de către o plantă sud-americană. Pe lângă faptul că este alternativa ideală, dietetică la zahăr, stevia combate în mod eficient hipertensiunea, contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiace și a calității vieții.

 

Tagatoza

 Tagatoza se poate regăsi în unele lactate dar și în unele tipuri de brânză. Tagatoza conține cu 38% mai puține calorii decât celelalte zaharuri (fructoză, zaharoză și glucoză), puterea edulcorantă rămânând aceeași. Tagatoza contribuie la reglarea nivelului de glicemie și le permite persoanelor care suferă de obezitate să slăbească eficient.

Categorie: